Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Díky za vaši práci! Lidé posílají jihomoravským záchranářům dárky a morální podporu

Záchranáři jsou podobně jako další zdravotničtí pracovníci v současné krizové situaci velice vytížení. Velká vlna podpory zaplavuje v těchto dnech záchranáře v Brně-Bohunicích, kam jim lidé nosí jídlo, nabízejí obědy, vozí kávu a hračky pro děti. Podporu jim vyjádřili také brněnští sportovní fanoušci, kteří vyzdobili povzbuzujícím nápisem záchranářskou základnu.

Lidé vozí jídlo, sladkosti, kávu i hračky

Velkou podporu projevuje veřejnost v těchto dnech vytíženým jihomoravským záchranářům. Na jejich základnu v Brně-Bohunicích nosí lidé i zástupci firem nejrůznější dary, od jídla a kávy, přes obědy a ovoce, až po sladkosti a hračky pro děti.

„Každý den nám chodí nějaké dárky. Dostáváme pečivo, sladkosti, čokolády, energetické nápoje, ale také obědy, ovoce, kávu a další. Je toho zkrátka hodně a my jsme za to moc vděční,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Dary jsou pro záchranáře morální podpora

Lidé posílají dárky často i s osobními vzkazy, ve kterých děkují pracovníkům záchranné služby za jejich práci. To je pro záchranáře v době obrovského vytížení kvůli šířícímu se koronaviru velká psychická podpora. „Moc si darů vážíme, dodává nám to sílu a energii. Díky tomu vidíme, že lidé na nás myslí a že jsou v téhle těžké době s námi,“ dodala Bothová.

Jihomoravská záchranka za dary děkuje lidem také na sociálních sítích.

Zapojují se nejen jednotlivci, ale i firmy

Do morální podpory jihomoravských záchranářů se nezapojují pouze jednotlivci, ale i různé firmy. Brněnská pražírna výběrové kávy Rebelbean dovezla v úterý na záchranářskou centrálu v Bohunicích osm kilogramů kávy. Další zásilky kávy přivezli zaměstnanci pražírny také do brněnských nemocnic a na krajskou hygienickou stanici. „Dokud bude káva a síly, budeme rádi pomáhat a povzbuzovat. Je to to nejmenší, co můžeme teď udělat," řekla za Rebelbean Hana Ferdanová.

Jako další obdarovala záchranáře kávou pražírna MOTMOT. Krom záchranné služby zavezli pracovníci pražírny dary také do Centra denních služeb pro tělesně postižené a dvou nemocnic. Další cesty mají naplánované za hasiči a do dopravního podniku. „Jak se nám ukázalo, káva není jen prostředek pro oddech a načerpání sil, ale také morální pomocí těm, kteří to aktuálně nemají jednoduché. Do společné pomoci zapojujeme i naše partnery, jako společnost TOPOBALY nebo PETRACO, kteří dodali žádané papírové krabice a propůjčili kávovary Fakultní nemocnici Brno," řekl spoluzakladatel MOTMOT Pavel Klein. 

Kromě kávy se záchránáři dočkali i různého občerstvení. Společnost Domino’s Pizza Česká Republika dovezla ve středu pro dvě směny záchranářů celkem 20 pizz. Další pizzy rozvezli řidiči do lékárech i k dobrovolníkům, kteří šili roušky. „Rozdali jsme desítky pizz službám a lidem, které je podle nás v momentální situaci třeba podpořit, hlavně energií, aby to s námi vydrželi,“ uvedl marketingový specialista Domino’s Pizza ČR Miloš Horný.

Sportovní fanoušci společně fandí záchranářům

Svou podporu vyjádřili zdravotnickým pracovníkům také brněnští fotbaloví i hokejoví fanoušci. Ti společně vyzdobili záchranářskou základnu v Bohunicích děkovným nápisem v barvách dvou týmů. Své díky vzkázali fanoušci FC Zbrojovky a HC Komety Brno všem složkách Integrovaného záchranného systému i na svých facebookových stránkách. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK, Facebook OS Zbrojováci

Štítky korona, dary, ZZS JMK, darování, podpora, solidarita, karanténa, nouzový stav, káva, Brno-Bohunice, jídlo, hračka, Česko, Pavel Klein, HC Kometa Brno, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky za vaši práci! Lidé posílají jihomoravským záchranářům dárky a morální podporu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.