Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Blansko zavedlo jako opatření proti koronaviru MHD zdarma

V Blansku dnes zavedli s cílem omezit šíření nového koronaviru městskou hromadnou dopravu zdarma, a to s okamžitou platností. Město chce tímto krokem omezit kontakt řidičů s cestujícími, protože ti si nebudou muset u řidiče kupovat jízdenku. Rozhodla o tom městská rada. Na webu města to dnes uvedla mluvčí radnice Pavla Komárková.

„Chceme omezit kontakt řidičů s cestujícími, nastupovat se bude pouze zadními dveřmi a lidé si nebudou muset kupovat jízdné u řidiče. Spoje budou převážet cestující zdarma minimálně po dobu nouzového stavu, který vyhlásila vláda do úterý 24. března," uvedl starosta Blanska Jiří Crha (ODS). Doplnil, že příští úterý města městská rozhodne o dalším případném trvání tohoto opatření. Město se s dopravci podle něj také bude domlouvat na úhradě ušlého zisku z městského rozpočtu.

Jízdné se nebude vybírat v linkách číslo 221, 222, 223 a 226 nejméně do 24. března včetně.

K omezení kontaktu s řidičem vyzvala i společnost Kordis, která zajišťuje přepravu v Jihomoravském kraji. Na svém webu doporučuje využívat elektronický nákup jednorázových jízdenek přes mobilní aplikaci IDS JMK POSEIDON.

V Jihomoravském kraji přibylo za posledních 24 hodin deset případů onemocnění COVID-2019. Celkem je tak v kraji potvrzeno 21 případů, z toho 12 mužů a devět žen. Odběrům se na jižní Moravě podrobilo asi 350 lidí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Blansko, mhd, zdarma, koronavirus, COVID-19, Jihomoravský kraj, Jiří Crha, ODS, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blansko zavedlo jako opatření proti koronaviru MHD zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.