Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Břeclavská nemocnice hlásí druhého lékaře s koronavirem. Na jižní Moravu je 11 nakažených lidí

V Nemocnici Břeclav testy odhalily dalšího nakaženého lékaře z oddělení ARO. Testy dalších 35 zaměstnanců byly negativní stejně jako všech pacientů. Uvedl to ředitel nemocnice Petr Baťka s tím, že další postup bude nemocnice řešit se zástupcem Krajské hygienické stanice. U prvního nakaženého lékaře test prokázal nemoc COVID-19 v sobotu, je na Slovensku, kde trvale žije, v domácí izolaci.

„Ze 35 testovaných zaměstnanců byl jeden test pozitivní, jde o lékaře z oddělení ARO ve věku 35 až 40 let," uvedl Petr Baťka. Už v sobotu zdůraznil, že vzhledem k povaze oddělení na něm platí ještě mnohem přísnější hygienická opatření než na běžných odděleních, všechen personál neustále nosí ochranné prostředky.

Lékař je tak dvanáctým nakaženým v Jihomoravském kraji. Hygienici k dnešní 10:00 informovali o 11 lidech, kteří měli test na koronavirus pozitivní. Celkem uvedli, že bylo otestováno přes 280 lidí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, brno, jižní morava, nakažení, nemocnice, břeclav, doktor, lékař, COVID-19, Jihomoravský kraj, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Břeclav, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břeclavská nemocnice hlásí druhého lékaře s koronavirem. Na jižní Moravu je 11 nakažených lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.