Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Na jižní Moravě je osm potvrzených nakažených koronavirem. Posledním je lékař z nemocnice v Břeclavi

Jižní Morava už má osm potvrzených nakažených koronavirem. Posledním potvrzeným nakaženým je lékař z nemocnice v Břeclavi. Hygienici ve spolupráci s vedením nemocnice zjišťují podrobnosti. Uvedla to vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek, informaci potvrdil i ředitel nemocnice Břeclav Petr Baťka.

„Jedná se o lékaře původem ze Slovenska, který na Slovensku trvale žije a do Břeclavi dojíždí do práce. Otestovat se nechal včera ve Fakultní nemocnici Brno a odjel domů do Bratislavy, kde je v domácí izolaci," řekl  Baťka.

Lékař pracuje na anesteziologicko-resuscitačním oddělení (ARO) a hygienici v současnosti testují všechny jeho kolegy. „Vzhledem k povaze oddělení, kde jsou zvýšená hygienická opatření a všichni neustále nosí ochranné pomůcky, nebudeme po dohodě s hygieniky vyhlašovat karanténu," uvedl Baťka s tím, že zatím není jasné, kde se lékař koronavirem nakazil.

Dva nakažení lékaři a 150 dalších pacientů

Dnes se jedná o druhé oznámení o nakaženém lékaři, tím prvním byl lékař Fakultní nemocnice Olomouc, který se vrátil z Řecka.

Celkem dnes bylo v ČR ráno 150 potvrzených nakažených, od té doby ministerstvo zdravotnictví celostátní data neaktualizovalo. Vláda ve čtvrtek vyhlásila nouzový stav, zrušeny byly kulturní i sportovní akce, od dnešního dne jsou zavřené obchody a restaurace. Některé podniky nabízejí možnost rozvážení jídla. Obchodů s potravinami, lékáren, drogerií, benzinových pump a dalších výjimek se uzavření netýká.

Od pondělí bude až na výjimky zakázán vstup do Česka všem cizincům a Čechům cestujícím kamkoli do zahraničí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky koronavirus, brno, jižní morava, nakažení, Břeclav, nemocnice, lékař, Jihomoravský kraj, Nemocnice Břeclav, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Slovensko, Fakultní nemocnice Brno, Česko, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je osm potvrzených nakažených koronavirem. Posledním je lékař z nemocnice v Břeclavi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.