Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Američanka nakažená koronavirem byla o víkendu v Brně. Hygienici zjišťují, kde se pohybovala

Američanka, která je s koronavirem v pražské Nemocnici Na Bulovce, byla i v Brně. Hygienici zjišťují místa, kde se pohybovala. Informaci uvedla mluvčí kraje Monika Brindzáková. Podle ní dnes zasedne bezpečnostní rada kraje, která ale byla svolaná ještě před zjištěním o pohybu nakažené Američanky na jižní Moravě. V ČR se zatím potvrdila nákaza u tří lidí včetně Američanky, která studuje v Itálii.

Základní prevence proti koronaviru:
pravidelně a správně si mýt ruce a dodržovat základní hygienu
-
 jíst dostatečné množství ovoce a zeleniny
-
 pobývat co nejvíce na čerstvém vzduchu a v přírodě
- nestresovat se

Bezpečnostní rada zasedne ve 14:00. „Měli jsme bezpečnostní radu v úterý kvůli letecké lince z italského Bergama, potom se v pátek sešla krajská epidemiologická komise a bezpečnostní rada byla svolaná i na pondělí s ohledem na bezpečnostní radu státu," uvedla Brindzáková.

Podle ní se navíc potvrdilo, že se nakažená Američanka pohybovala v Brně. „Hygienici prověřují, kde byla," poznamenala mluvčí.

Všichni tři nakažení přijeli z Itálie

Američanka narozená v roce 1999 je jedním ze tří prvních českých pacientů nakažených novým typem koronaviru. Přijela do Prahy z Milána, kde studuje. Dalšími dvěma případy jsou muži, kteří také byli v Itálii.


FOTO: Lidé po celé republice berou obchody útokem. Panika je horší než samotný virus, říká krajská hygienička

Za posledních 24 hodin se v Česku strhla hotová nákupní mánie. Lidé berou velkoobchody ztečí, nejčastěji nakupují mouku, rýži, oleje a další trvanlivé potraviny. Hromadnou paniku odstartovaly zprávy o prvních podezřelých nakažených pacientech o...


Koronavirus se šíří od prosince z Číny. Celkem je na světě skoro 90.000 nakažených, asi 3000 lidí zemřelo. Většina případů se týká pevninské Číny, další případy se ale objevily asi v šesti desítkách zemí jako například Jižní Korea, Írán nebo evropské země, z nich je nejvíce zasažená Itálie se stovkami nakažených a desítkami obětí.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Brno, američanka, nakažená, praha, Itálie, COVID-19, rada, Nemocnice Na Bulovce, Česko, Jihomoravský kraj, Čína, Bezpečnostní rada státu, Bergamo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Američanka nakažená koronavirem byla o víkendu v Brně. Hygienici zjišťují, kde se pohybovala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.