Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V České republice evidují hasiči téměř pět tisíc výjezdů kvůli silného větru. Na jižní Moravě téměř dvě stovky

Do včerejší deváté hodiny jihomoravští hasiči evidovali téměř stopadesát výjezdů, z toho nejvíce událostí hasiči řešili na Blanensku. Během noci měli hasiči klid, ale dnes už vyjeli třiatřicetkrát.

V celé České republice hasiči řešili téměř pět tisíc událostí

Orkán Sabina byl na jižní Moravě oproti celé České republice šetrný, ale i tak jihomoravské hasiče zaměstnal. Do včerejších devíti hodin večer evidují hasiči 148 události spojených se silným větrem. Nejčastěji zasahovali na Blanensku, a to padesátkrát. Do Brna-město a Brna-venkov vyjížděli hasiči jednatřicetkrát. V celé České republice hasiči evidují 4969 zásahů. 

Dnes ráno na jižní Moravě bylo 4500 domácností bez elektřiny

V pondělí večer na jihu Moravy energetici vyhlásili kalamitní stav, bez elektřiny bylo 16 000 domácností. Během dnešního rána bylo bez elektřiny okolo 4500 domácností. „Řešíme poruchy na Znojemsku, Břeclavsku, Hodonínsku a ve městech Jevišovice a Lednice. Naši montéři od 7:00 ráno znovu pracují v terénu,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí společnosti E.ON Božena Herodesová.

Noc byla relativně klidná a hasiči víceméně zasahovali opět až ráno a do deváté hodiny ranní evidují třiatřicet výjezdů. Nejčastěji na Blanensku, Brněnsku a Hodonínsku. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky vítr, Sabina, orkán, hasiči, výjezdy, Česko, Jihomoravský kraj, okres Blansko, elektřina, okres Hodonín, okres Brno-venkov, E.ON, Morava, okres Znojmo, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České republice evidují hasiči téměř pět tisíc výjezdů kvůli silného větru. Na jižní Moravě téměř dvě stovky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.