Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno se zapojuje do projektu, který dává funkčním spotřebičům druhou šanci

Máte doma už nepotřebný, ale stále funkční spotřebič? Nemusí skončit jako odpad, ale může dostat druhou šanci. Od 1. února je možné elektrospotřebiče odevzdat ve Sběrném středisku odpadů Vídeňská-Jílová, odkud poputuje tam, kde je potřeba.

Elektrospotřebič dostane druhou šanci a někomu pomůže

Město Brno spolupracuje se společností ELEKTROWIN na projektu Jsem zpět, jehož cílem je dát funkčním spotřebičům šanci na druhý "život". Společnost ELEKTROWIN provozuje zpětný odběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Od začátku února bude možné odevzdat funkční spotřebice na Sběrném středisku odpadů Vídeňská-Jílová. 

„Podle dosavadních zkušeností z jiných evropských zemí má opětovné použití výrobků pozitivní dopad na životní prostředí, protože se snižuje produkce odpadu, ale i na oblast ekonomickou vytvářením dalších pracovních míst,“ uvádí se na webu Magistrátu města Brna (MMB).

Spotřebice si najdou místo v azylových domech a podobných organizacích

Dobrovolně může kdokoliv spotřebič darovat tak, že ho odveze na již zmíněné středisko a podepíše potvrzení o přenechechání elektrospotřebiče k opětovnému použití. „Zájem je zejména o chladničky, mrazničky nebo jejich kombinace, pračky, myčky, sušičky, sporáky, trouby, varné desky nebo mikrovlnné trouby,“ uvádí MMB na svém webu. 

Darované elektrospotřebice na místě posoudí servisní technik a určí, zda jsou pro projekt vhodné. Elektrospotřebiče si pak najdou své místo tam, kde jsou nejvíce potřeba. Což jsou například Klokánky fondu ohrožených dětí, azylové domy a jiné organizace. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ELEKTROWIN

Štítky spotřebiče, Jsem zpět, druhý život, druhá šance, Brno, odpad, projekt, elektrický spotřebič, ELEKTROWIN

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se zapojuje do projektu, který dává funkčním spotřebičům druhou šanci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.