Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Multifunkční hala v Brně získává finální podobu. Stavět by se měla začít v příštím roce

Dlouho očekávaná multifunkční hala, která by měla hostit světový hokejový šampionát v roce 2024, získává finální podobu. Sdružení firem A PLUS a Arch.Design odevzdali finální architektonický projet, stavět by se mělo začít v roce 2021.

Finální, budoucí podoba nového domova Komety už je známa

Nový domov Komety, spousta aktivit a hlavně - hala, kde by měl probíhat světový hokejový šampionát v roce 2024. O stavbě multifunkční haly jsme informovali již dříve a teď se práce posouvají dále a hala získala konkrétní podobu. Sdružení firem A PLUS a Arch.Design odevzdali městu definitivní verzi architektonické studie multifunkční haly, která by si měla najít své místo na brněnském výstavišti. 

„Do finální verze dokumentu, který jsme vzali na vědomí, byly zaneseny i veškeré připomínky, které v průběhu jeho přípravy vznesli odborníci z městských firem a organizací zapojených do realizace, jako jsou například Veletrhy Brno, Brněnské komunikace nebo Kancelář architekta města Brna,“ říká brněnské primátorka Markéta Vaňková.

Projektová dokumentace by měla být hotová v říjnu, poté přijdu na řadu stavební povolení

Dalším krokem je odevzdání projektové dokumentace, která by snad měla být hotová v řijnu, aby město mohlo požádat do konce roku o stavební povolení a územní rozhodnutí. 

„Máme v plánu, že půjde o společné územní a stavební řízení, což by realizaci stavby urychlilo. Stále tedy předpokládáme, že by přípravné stavební práce mohly začít v průběhu příštího roku.Za velmi důležité považuji to, že byl důsledně dodržen náš požadavek na multifunkční využití budovy. Počítá se nejen s hokejem, ale i s dalšími sporty, s kulturními programy, a dokonce i s výstavnictvím,“ dodává Vaňková. 

S výstavbou haly je spojena také stavba Velkého městského okruhu

Se stavbou haly je úzce spojena také stavba Velkého městské okruhu. Brněnstí zastupitelé se během února budou zabývat smlouvou o spolupráci na stavbě VMO Bauerova mezi městem a Ředitelstvím silnic a dálnic. Na základě této smlouvy se vybuduje podstatná část dopravní infrastruktury, která bude sloužit také budoucí hale. 

Předpokládá cena výstavby přesahuje jednu miliardu korun a hala by měla pojmout dvanáct tisíc diváků. Hala bude sloužit domácímu hokejovému týmu Kometa Brno, ale také nabídne spoustu aktivit široké veřejnosti. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto A PLUS, Arch.Design

Štítky multifunkční hala, výstaviště, Brno, finální podoba, projekt, stavba, hokej, Arch.Design, Markéta Vaňková, Veletrhy Brno, Kancelář architekta města Brna, HC Kometa Brno, Ředitelství silnic a dálnic, Brněnské výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Multifunkční hala v Brně získává finální podobu. Stavět by se měla začít v příštím roce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.