Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Místo hmoždinek bagety. Legendární domácí potřeby Cimrman v centru Brna nahradí bageterie

Změna, kterou tisíce Brňanů nese jen s těžkým srdcem. Tak by se dalo označit ukončení provozu legendárních domácích potřeb v centru Brna. Obchod Jaroslava Cimrmana, jmenovce největšího českého génia, byl pro řadu Brňanů žijících v centru častou záchranou. Nyní obchod, kde člověk sehnal vše od hmoždinky po formu na bábovku, nahradí Bageterie Boulevard. Otevřena by měla být již na jaře letošního roku.

Ukončení provozu vyhlášených domácích potřeb oznámil majitel Jaroslav Cimrman minulý rok v létě. Důvod byl prostý, Cimrman odházel do důchodu a neměl, komu by provoz prodejny předal. 

„Šestým rokem přesluhuju, jsem v důchodu a chci vypustit z nasazení, ve kterém jsem fungoval doteď. Chci se věnovat rodině, zahrádce, sobě, sportům,“ svěřil se tehdy Drbně.


(NE)OBYČEJNÍ: Často jsme od lidí slýchávali, že jsme jejich poslední záchrana, říká majitel legendárních domácích potřeb Jaroslav Cimrman

Sháníte šroubky, těsnění, rozbila se vám forma na bábovku nebo vám chybí součástka, kterou ani nedokážete pojmenovat? Snad každý Brňan žijící v centru měl na takové situace jasné řešení – cesta za Cimrmanem. Nikoliv do divadla, ale na Masarykovu...


Když se zákazníci o ukončení dozvěděli, vzali prý obchod útokem. Zboží se postupně prodávalo s dvaceti, třiceti, padesáti, a dokonce i osmdesátiprocentní slevou. „Poslední dva dny jsme prodávali za korunu kus. Zbyly tu pouze věci, které už jsou zralé na popelnici,“ neskrýval překvapení Cimrman. O tom, že bude na místě jeho obchodu pobočka franšízy fast foodové restaurace věděl.

Bageterie Boulevard otevře na Masarykově ulici pobočku už na jaře letošního roku. Drbně to potvrdila Markéta Krejčíková, vedoucí oddělení expanze a franšíz. Bageterie Boulevard je český řetězec rychlého občerstvení nabízející různé druhy baget, polévky, saláty. První pobočku v Praze firma otevřela v roce 2003, v současnosti provozuje 35 restaurací v pěti zemích světa. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Šárka Motyčková

Štítky cimrman, masarykova ulice, bageterie boulevard, obchod, restaurace, Brno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo hmoždinek bagety. Legendární domácí potřeby Cimrman v centru Brna nahradí bageterie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.