Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První miminko jižní Moravy je nejspíš i první v Česku

Prvním dítětem narozeným letos na jihu Moravy je holčička Laura, která se narodila minutu po půlnoci v Břeclavi. ČTK to dnes řekl Jiří Klement z tiskového oddělení krajského úřadu. Laura je pravděpodobně i prvním letošním miminkem České republiky.

Děvčátko přišlo na svět minutu po půlnoci, měří 50 centimetrů a váží 3,16 kilogramu. Pro maminku Kateřinu je Laura druhým dítětem. "I naše první dítě je narozené 1. ledna. Nijak jsme to neplánovali, ale jsem šťastná, že to tak vyšlo a hlavně, že je zdravá," řekla ČTK maminka Kateřina, která s rodinou žije ve Valticích.

Nemocnice Břeclav v tiskové zprávě upřesnila, že Laura se narodila dokonce 58 vteřin po půlnoci. "Porod byl spontánní, vše bylo v pořádku," uvedl ředitel nemocnice Petr Baťka.

Druhým děťátkem narozeným v letošním roce v Česku je chlapec Artem, který se narodil císařským řezem v pražské Nemocnici na Bulovce dvě minuty po půlnoci.

Na jihu Moravy se do jedné hodiny po půlnoci narodily ještě dvě další holčičky. Ve Fakultní nemocnici Brno se v 00:14 narodila Mariana, která tak je prvním brněnským miminkem. Čtyřicet minut po půlnoci pak přišla ve Vyškově na svět holčička Amáta. Do osmi hodin ráno se narodili také dva chlapci, Robin ve 3:10 v nemocnici Milosrdných bratří v Brně a v 6:03 Jonatan v nemocnici v Boskovicích.

Autoři | Foto Události ČT

Štítky ČR, rodina, zajímavosti, děti, 2020, Jihomoravský, 2.VERZE, Česko, Jihomoravský kraj, Morava, Jiří Klement, Břeclav, Nemocnice Břeclav, Nemocnice Na Bulovce, Valtice, Fakultní nemocnice Brno, Nemocnice Milosrdných bratří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První miminko jižní Moravy je nejspíš i první v Česku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.