Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z podchodu u Hlavního nádraží vyroste eskalátor. Pojízdné schody si Brňáci odhlasovali v anketě Dáme na vás

Konec šlapání do schodů. Díky participativnímu rozpočtu a anketě Dáme na vás by příští rok měl schodiště k nástupištím šalin doplnit eskalátor. Seniorům a osobám s omezenou možností pohybu tak město výrazně ulehčí cestování.

Pro starší i nemocné občany bylo doteď dostat se z podchodu k nástupišti tramvají na Hlavním nádraží velmi problematické. Až ke světlu, které unavené cestující čeká na nástupištích, vede 32 schodů. Ty průchozím dodnes ztěžují cestování. Díky participativnímu rozpočtu se však cestující brzy dočkají u východu z "Myší díry" eskalátoru. 

Projektu, díky kterému město ke schodišti, vedoucí k linkám 12 a 8 ve směru na Nové Sady, vybuduje také schody pojízdné, dalo v anketě Dáme na vás kladný hlas 1722 Brňáků a Brňaček. Začít stavět by se mělo ideálně již příští rok. Kdo výstavbu eskalátoru zajistí však ještě není jasné. 

„Nyní komunikujeme se správcem podchodu, Brněnské komunikace, a.s. ohledně realizace, zda bude zajištěna ze strany Kanceláře participace nebo ze strany správce.“ uvedl vedoucí Kanceláře participace Marco Banti a dodal, že bližší info by Magistrát města měl mít už v průběhu ledna.

Omezení pro chodce by při stavbě pojízdných schodů nijak velké nebude. Dostatečná šířka stávajícího schodiště by měla zajistit, že se cestující bezpečně dostanou skrze staveniště. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky eskalátor, participativní rozpočet, Dáme na vás, schody, nádraží, šalina, schodiště, anketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z podchodu u Hlavního nádraží vyroste eskalátor. Pojízdné schody si Brňáci odhlasovali  v anketě Dáme na vás  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.