Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Svoboďák dnes prozářil vánoční strom. Rozsvícení stromu zahájilo vánoční trhy i ve středobodu města

Dnes o páté odpolední třináctimetrová jedle prozářila náměstí Svobody. Vánoční trhy probíhaly od minulého pátku na několika místech v Brně a dnes oficiálně začaly i ve středobodu města. Tradičně se přišly podívat tisíce Brňanů.

Vánoce dnes započaly i v srdci města

Zbývá už méně než měsíc do Štědrého dne a na náměstí Svobody se o dnešní páté rozsvítil vánoční strom. Rozsvícení se zúčastnilo několik čelních představitelů města a Biskupství brněnského. Program se zahájil ve čtyři odpoledne a doprovázelo ho akrobatické vystoupení, několik hudebníků a videomapping.

Za Československa bylo Brno prvním městem, kde se vánoční strom objevil na náměstí. Tradice se dodržuje dodnes a letos je to už pětadevadesát let, co na náměstí stojí vánoční strom.

Na Svoboďáku a Dominikánském náměstí budou trhy až do ledna

Na Moravském náměstí a Zelném trhu se trhy zahájily už minulý týden. Na náměstí Svobody a Dominikánském náměstí trhy započaly dnes a budou trvat až do pátého ledna.

„Během Adventu na Zelňáku letos chceme posílit základní myšlenku, se kterou před jedenácti lety vznikl, a tou je vytvoření prostoru, kde lidé zpomalí, zapomenou na všudypřítomný shon a nasají atmosféru tradičních Vánoc. Seznámí se s lidovými řemesly a připomenou si tradice. Najdou prostor, který budou s potěšením sdílet se svými přáteli,“ přiblížila Kateřina Dobešová z Oddělení vnějších vztahů městské části Brno-střed. 

Více než šedesát stánků na Svoboďáku

Na náměstí Svobody bude až do pátého ledna, i na Štědrý den, stát více než šedesát stánků. Vánoční náladu podpoří spousta vystoupení přímo v centru Brna. Kompletní program je dostupný na webu Turistického informačního centra Brno, kde jsou všechny akce označeny hashtagem #brnenskevanoce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky rozsvícení stromu, Vánoce, trhy, Brno, vánoční stromek, vánoční trhy, Štědrý den, advent, Československo, strom, Dominikánské náměstí, Moravské náměstí, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Svoboďák dnes prozářil vánoční strom. Rozsvícení stromu zahájilo vánoční trhy i ve středobodu města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.