Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dopravní podnik v Brně vydal deskovou hru Brno šalinou

Brněnský dopravní podnik vytvořil deskovou hru s názvem Brno šalinou. Jde o poslední počin k letošním velkolepým oslavám 150 let od vyjetí první koňské tramvaje. Hra bude v prodeji v sídle podniku na Novobranské od středy, k dostání bude v e-shopu a také ve vánoční prodejně dopravního podniku, kterou bude historická tramvaj na náměstí Svobody, řekl dnes na tiskové konferenci generální ředitel Miloš Havránek.

Cílem hry je přepravit se brněnskou MHD co nejrychleji z jednoho místa na druhé. "Cestu mohou urychlit nebo prodloužit různé faktory, na hráče čekají zpoždění i expresní linky, výluky i posilové vozy, kapsáři, zapomenuté tašky nebo maminky s kočárky," popsal hru její autor, grafik dopravního podniku Milan Vocílka.

Hra je určená pro dva až šest hráčů a může trvat od půl hodiny do hodiny a půl. Na startu si každý vylosuje výchozí a cílovou zastávku a kromě snahy zdolat trasu po městě co nejrychleji je možné soupeřům i škodit.

Hra je určená pro hráče starší deseti let a v e-shopu bude stát 444 korun. Podnik připravil také speciální herní večer za týden v úterý. Zájemci mohou přijít novou hru vyzkoušet od 17:00 do 20:00 do klubu Black Oil v Kotlářské ulici.

Hra s tematikou brněnské MHD už se v Brně objevila před osmi lety. Spolužáci z vysoké školy ji nazvali Šalingrad. Podobná byla oblíbené hře z 90. let Akce X. Šlo o detektivní hru, kdy zloděj unikal detektivům pomocí dopravních prostředků po Praze. Šalingrad se však většího rozšíření nedočkal.

Autoři | Foto DPMB

Štítky ČR, MHD, zajímavosti, Dopravní podnik města Brna, AUDIO, Brno, Praha, desková hra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik v Brně vydal deskovou hru Brno šalinou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.