Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brněnská ulice Úvoz baví uživatele internetu po celé Evropě

Od začátku listopadu probíhá značení nových oblastí rezidentního parkování. Nově budou pod modrou zónu patřit také parkovací místa v ulici Úvoz. Velice důkladnému dopravnímu značení v této ulici se však už smějí i v zahraničí.

Od 18. listopadu dojde k zapojení ulic Údolní, Úvoz, Pekařská nebo Pellicova do nového parkovacího systému. Momentálně proto v těchto ulicích probíhají finalní práce. Na budoucích místech nových parkovacích zón stojí značky, které upozorňují na chystané vyznačení parkování modrými čarami.  V ulici Úvoz jich však bylo tolik, že nad tím kroutí hlavou i v zahraničí.

Kdo je připraven, není překvapen

Každá z chystaných zón musí být náležitě označena, aby bylo správně vidět, kde bude začínat a kde končit. Podle tiskové mluvčí Brněnských komunikací, které mají práce na starosti, se jedná pouze o řádné značení daného úseku a počet značek, nemá žádný zvláštní důvod. 

„Jde jen o řádné označení každého zálivu – začátek a ukončení prostoru, kde bude probíhat vodorovné dopravní značení, v tomto případě modrých zón. Je nutno označit každý úsek, ale i tak řidiči velmi často značení nerespektují. Auta si nepřeparkují a my jsme pak nuceni provádět překlady vozidel (za které pak řidiči musí zaplatit), abychom měli prostor pro svou práci. Je-li takových vozů více, znamená to pro nás velké zdržení,“ vyjádřila se k celé situaci tisková mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová.

Brno pobavilo i zahraničí

Nejenom Brňáci si všimli bizarního počtu dopravních značek v ulici Úvoz, ale fotka s destíkami dopravních značek umístěných jen na pár metrů silnice, se objevila i na facebookových stránkách Squatting Slavs In Tracksuits.

Počet dopravních značek však nepřijde divný ani vedoucímu odboru dopravy Martinu Račanskému. „Nedokážu posoudit zda je přechodných značek hodně či málo, jedná se zajisté o standartní přechodné dopravní značení, které se v podobných případech osazuje například při blokovém čištění,“ uvedl Račanský.

Autoři | Foto Facebook / Squatting Slavs In Tracksuits

Štítky rezidentní parkování, modré zóny, Brno, dopravní značka, parkování, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiřík Kamik

Paní autorko, slyšela jste někdky slovo "standardní"?

Úterý, 12. listopadu 2019, 12:04Odpovědět

Rudolf Prudil

Divím se tiskové mluvčí Brněnských komunikací a vedoucímu odboru dopravy Martinu Račanskému, že považují tento stav za normální: značení by šlo označit svislou DZ IZ 8a "Zóna" s dodatkem E a popisem "včetně zálivů"

Úterý, 12. listopadu 2019, 11:43Odpovědět

Brněnská ulice Úvoz baví uživatele internetu po celé Evropě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.