Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od příštího týdne bude rozkopané i centrum Brna. Solniční a Opletalova dostanou novou kanalizaci a vodovod

Od příštího týdne se bez omezení neprojdeme ani po centru. Dělníci se vrhnou na ulici Solniční a Opletalova, aby opravili kanalizaci a vodovod v samém srdci Brna. Ulice budou částečně uzavřeny rok a půl.

Od pondělí 21. října začnou práce na rekonstrukce vodovodů a kanalizace v ulicích Solniční a Opletalova. V Solniční bude rekonstrukce vedena v klasicky ražené štole. „Nachází se v hloubce 8 metrů v blízkosti historických hradeb města Brna. Kvůli způsobu rekonstrukce budou viditelné jen vstupní šachty, dělníci budou pracovat pod zemí,“ popsal postup vedoucí útvaru inženýrských služeb Brněnských vodáren a kanalizací Jaromír Peška. V Opletalově se bude pracovat otevřeným výkopem, tady totiž kanalizace nesahá do takové hloubky. Vyměněno bude i vodovodní potrubí.

Zatímco práce na Solniční budou prováděny postupně a první opravy začnou v úseku mezi Rašínovou a Českou, Opletalova se rozkope v celé šíři. Činnosti v uvedených ulicích jsou koordinovány i s ostatními investory. V ulicích tak budou vyměněny plynovody, horkovody a část kabelových tras. Po dokončení všech prací na podzemních sítích budou obnoveny silnice a chodníky.

Při provádění stavebních prací budou dotčené ulice přístupné vozidlům složek integrovaného záchranného systému, stejně tak zajistí jednotliví zhotovitelé průchodnost ulic i v době provádění stavebních prací.Obyvatelé ani obchodníci se o své bydlení či podnikání bát nemusí, po celou dobu bude k nemovitostem v okolí přístup. Stavba, která vyjde na téměř 90 milionů korun, by měla být dokončena v květnu 2021.

 

Autoři | Foto Kopemezabrno

Štítky Opletalova, Solniční, kanalizace, vodovod, Brno, rekonstrukce, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s.

Od příštího týdne bude rozkopané i centrum Brna. Solniční a Opletalova dostanou novou kanalizaci a vodovod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.