Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravská záchranka pomáhá i dětem v Africe

Pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZSJmK) nepomáhají jen nemocným nebo zraněným, ale díky jedné ze svých kolegyň pomohou i dětem z afrického Malawi.

Cesta za lepším vzděláním

Díky Janě Štasové se pracovníci ZZSJmK zapojili do Batůžkového projektu. Ten je jedním z doplňujících projektů charitativní organizace Mary´s Meals, která dodává každodenně teplé jídlo dětem z rozvojových zemí, které jsou zapojeny v nějakém z tamních školních programů. Cílem batůžkového projektu je těmto dětem obstarat mimo jiné také základní školní pomůcky, pár kousků oblečení nebo třeba i mýdlo. Dětem tyto batůžky pomáhají k cestě za lepším vzděláním a také za lepším životem.

Záchranáři pomáhají

O Batůžkovém projektu se Jana Štasová dozvěděla skrze syna, jehož třída se také zapojila. „Max chodí do primy na šlapanické gymnázium. O víkendu neúnavně shromažďoval věci a byla radost sledovat jeho nadšení. Je to adresný projekt a i pro samotné dárce, myslím si, moc hřejivý,“ říká operátorka jihomoravské záchranky.

O projektu řekla později také kolegům, kteří z něj byli stejně nadšení a společnými silami shromáždili nakonec 11 batůžků, které poputují k dětem v nouzi. „Ten zájem nás moc těší. Chtěli jsme především zapojit naše studenty, aby pochopili, že není samozřejmostí mít dobré zázemí a vzdělání. Snažíme se v tomto ohledu děti vychovávat, aby myslely na druhé a snažily se těm znevýhodněným v případě potřeby pomoci. To, že se přidala i jihomoravská záchranka, je skvělé, děkujeme,“ říká ředitelka šlapanického gymnázia Gabriela Kokešová.

Děti dětem

Cílem projektu je zapojit děti z České republiky do přípravy batůžků pro kamarády z afrického Malawi. Zapojit se do projektu však neprobíhá nutně jen skrze školy, ale je možné batůžek koupit, naplnit ho všemi potřebnými věci a odevzdat na jednom ze sběrných míst. Jen v Brně najdete dvě a spoustu je jich i po celé republice. Druhou možností je také zanést batůžek právě do jedné ze zapojených škol, kde si je v rámci svozového týdne vyzvednou dobrovolníci z organizace Mary´s Meals.

 

Autoři | Foto ZZSJmK

Štítky Batůžkový projekt, ZZSJmk, Mary's Meals, charita, děti v nouzi, projekt, Afrika, Malawi, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Česko, Brno

Jihomoravská záchranka pomáhá i dětem v Africe  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.