Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihomoravský kraj dá letos sportovcům přes 100 milionů korun

Jihomoravský kraj letos rozdělí sportovcům přes 100 milionů korun. Na investice a činnost půjde skoro 36 milionů, řekla dnes ČTK mluvčí kraje Monika Brindzáková. Částkou 27,5 milionu korun kraj podpoří letošní ročník motocyklové Grand Prix Brno. Dalších 18 milionů dostanou vrcholoví sportovci a přes 18 milionů půjde do individuálních dotací. Pro jednotlivé sportovce jsou přichystané tři miliony.

Podpora sportu je obdobná jako v loňském roce, kdy dal kraj v součtu také přes 100 milionů korun. Vyšší podpory o několik milionů se ale dočkají vrcholoví sportovci hrající první nebo druhé nejvyšší soutěže, ale také Grand Prix.

Podle Brindzákové je rozdíl v tom, že peníze na vrcholový sport už se nebudou přidělovat formou dotací Jihomoravské krajské unii ligových klubů, ale vytvoří se dotační program na podporu kolektivních vrcholových sportů. Podpora se také navýšila z 15 na 18 milionů.

Mezi dotované patří i MOTO GP

Skoro 36 milionů kraj rozdělí na investice a činnost. Skoro 100 subjektů si z celkové částky rozdělí asi 16 milionů na investice, opravy a údržbu sportovišť, ale také na nákup vybavení. Zbylých 20 milionů půjde 155 subjektům na činnost klubů a na provoz.

Na individuální dotace rozdal kraj bezmála 80 subjektům přes 18 milionů korun. Na podzim bude vyhlášený i dotační program na podporu individuálních sportovců, v němž budou tři miliony.

Velkou cenu silničních motocyklů kraj loni podpořil částkou 20 milionů korun, nyní podporu dvakrát navýšil. Nejprve poskytl 25 milionů na letošní srpnový ročník, potom částku zvýšil o 2,5 milionu. Město Brno také letos navýšilo podporu z deseti nejprve na 15 milionů a potom stejně jako kraj přidalo ještě 2,5 milionu. Stát závody podpoří dotací 55 milionů a Automotodrom Brno, který poskytuje okruh pro závody, uhradí náklady ve výši pět milionů korun.

 

Autoři

Štítky ČR, správa, sporty, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, dotace, investice, Grand Prix, Brno, sport, Mistrovství světa silničních motocyklů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj dá letos sportovcům přes 100 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.