Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vyškovsko je po bouřce pod vodou, hasiči přes noc zachraňovali zatopené domy i jejich obyvatele

Silné bouřky se přehnaly nad Jihomoravským krajem, a to převážně na Vyškovsku. Vodu ze zatopených domů museli během noci hasiči vyjíždět odčerpávat ve třiatřiceti případech.

Velmi nepříjemné dobrodružství zažívali dnes v noci hasiči i občané na Vyškovsku. Nad Jihomoravským krajem se přehnaly velmi silné bouřky, největší problémy pocítili právě v okolí Vyškova. 

Počasí se pokazilo už okolo 18. hodiny, kdy začalo vydatně pršet a na zem se snesla i spousta velikých ledových krup. Hasiči od té chvíle do zhruba druhé hodiny ranní evidují 46 zásahů, přičemž vyjížděli v 33 případech odčerpávat vodu. Na Vyškovsko vyjeli dohromady 41 krát. Tam se lidem dostala voda i do domů a do sklepů.

"Naštěstí máme podlahu výš než naši sousedi, takže voda se dostala jen do průjezdu. Zcela potrhaná je ovšem markýza, rozbité střešní okno i okenní sítě a poničená je i kapota auta. Zničilo nám to i zahradu, úroda pravděpodobně utrpí znatelné ztráty." říká jedna z obyvatel Vyškova Veronika Ševčíková. "Uvidíme, co na to pojišťovna." dodává. 

Do Chvalkovic budou hasiči muset ještě dnes

Následky mimořádně silných bouřek budou hasiči dnes ještě odstraňovat ve Chvalkovicích, kde se místní potok vylil do ulic, a zaplavil tak několik desítek domů. I ve Chvalkovicích se jednalo především o sklepy, některé domácnosti ale voda zasáhla i v obytných částech jejich příbytku.

Hasiči evakkuovali jednu seniorku a jednoho imobilního občana, kterým náhradní nocleh zajistil obecní úřad. Problémy řešily hasičské jednotky také v domově pro seniory, kde bylo nutné přestěhovat do jiných bytů hned dva klienty. 

 

Autoři | Foto HZS Jihomoravského kraje, Veronika Ševčíková

Štítky Vyškov, bouřka, déšť, hasiči, zatopené domy, okres Vyškov, dům, Jihomoravský kraj, Chvalkovice

Vyškovsko je po bouřce pod vodou, hasiči přes noc zachraňovali zatopené domy i jejich obyvatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.