Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brněnský piknik v Lužánkách zve na dobré jídlo, pití a pohodovou zábavu

PR článek

V neděli 16. června se uskuteční již třetí ročník Brněnského pikniku v Lužáneckém parku. Od 11.00 hodin se mohou návštěvníci těšit nejen na širokou nabídku jídla a pití v piknikové tržnici, ale také na bohatý doprovodný program plný sportovních aktivit, workshopů a soutěží pro děti i dospělé. Akci pořádá Rádio Petrov.

Pikniková tržnice s tím nejlepším, co si můžete v Brně a okolí dát

Nabídka piknikového občerstvení je velmi pestrá, a tak si na své přijde téměř každý. Šťavnaté pastrami, grilované speciality, veganské tortilly, hovězí guláš se skořicí, na místě připravovaná paella, to je jen část toho, co na pikniku můžete ochutnat. Na místě budou i Brňany oblíbené food trucky s quesadillas, poctivými hot dogy, italskými těstovinami, zmrzlinou nebo kávou. A samozřejmě nebude chybět sladké – cupcakes, vafle se zmrzlinou, donuty, koláče, domácí sušenky, nebo makronky. Žízeň uhasíte dobrým pivem, na čepu bude několik druhů, nebo vínem či míchanými drinky. A nebudou chybět chilli produkty z lokální produkce. V nabídce jsou i výrobky bez lepku a veganské. K dispozici bude také půjčovna piknikových dek a stánek s outdoorovým vybavením.

Zábava pro celou rodinu

Na své si přijdou ti, kdo chtějí na pikniku především relaxovat, sportovní stanoviště s veškerým vybavení k zapůjčení zdarma zase potěší aktivní piknikáře. K dispozici budou skateboardy a koloběžky, střelba z luku, badminton, chůdy, nebo oblíbené elektrokoloběžky. Na parkourovém a flamencovém workshopu se zase můžete leccos naučit.

Velká část programu je věnována dětem a jejich rodičům, těšit se tak můžete třeba na autorské čtení Marky Míkové spojené s divadélkem pro děti, nebo na truhlářskou a tesařskou dílničku. Připraveny budou retro hry a malování na obličej, nafukovací skluzavka, setkání s krávou Julčou, a mnohé další. Vida centrum představí svou show Aqua et Ignis, tedy souboj ohně a vody, a zapojit se můžete i do soutěže o nejlepší bábovku.

A protože Lužánky jsou oblíbeným místem různých festivalů a dalších akcí, v letošním roce se piknik snoubí s Dny čaje a keramiky v prostorách SVČ Lužánky.

Spojte pohodový den s dobrým skutkem

Brněnský piknik nebude ale jen o jídle a zábavě. Stejně jako v uplynulých letech akce podporuje Ligu vozíčkářů, tentokrát se sbírá na vybudování tréninkového bytu pro klienty v rámci projektu Klíč k samostatnosti. Zapojit se ke sbírce na dobrou věc můžete různými způsoby. Nejen přispěním do kasičky na stánku Ligy vozíčkářů, kde vás také opět čekají krásné výrobky z dílny Centra denních služeb, ale například i koupí kávy v mobilní kavárně Brněnské Drbny.

Více informací a podrobný přehled doprovodného programu naleznete na www.brnenskypiknik.cz, a facebooku Rádia Petrov.

Štítky Brněnský piknik, Rádio Petrov, Lužánky, piknik, jídlo, pití, Brněnský Petrov, zábava, Brno, Marka Míková, Facebook, Středisko volného času Lužánky, soutěž

Brněnský piknik v Lužánkách zve na dobré jídlo, pití a pohodovou zábavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.