Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Klimatizace, peřiny či dámský kožich. Brněnští strážníci napěchovali při sobotním úklidu sto pytlů odpadu

Stovky lidí se v Brně v sobotu zapojily do akce Ukliďme Česko. Ruku k dílu přiložili také brněnští strážníci. Těch se ve volném čase sešlo na padesát a společně na vybraných úsecích nasbírali 100 plných pytlů odpadků.

Strážníci našli i injekční stříkačky

Ve svém volném čase strážníci vyrazili odstraňovat odpad hned do tří lokalit a neodradilo je ani nevlídné počasí. S jasným cílem pročesávali okolí frekventované Hradecké radiály, úsek z Lesné do Sadové i Zamilovaný hájek, kde nejčastěji nacházeli pohozené plechovky od energetických nápojů, plastové lahve, polystyren či krabice.

Našly se i aplikační pomůcky, které strážníci předali k odborné likvidaci. Ojedinělé bohužel nebyly ani pneumatiky.

Pnumatiky, klimatizace a dámský kožich

Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

Mezi kuriózní nálezy, které při letošním úklidu prošly strážníkům rukama, patřily: klimatizace, dámská obuv na podpatku, pánská teniska, hliníkové nádobí, umyvadlo, trenýrky, výstražná cedule s nápisem „Pozor, procházíte staveništěm“, dva kazetové magnetofony, poklice na auto, peřiny, okapy, stan, kočárky, kufry, židle, matrace, hrnce, části dopravních značek, kus vlnitého plechu, trubka od vysavače a dokonce i dámský kabát s kožíškem.

ČTĚTE TAKÉ: Dobrovolníci z celého Brna vyrazí uklízet přírodu 

Během sobotní akce Ukliďme svět – Ukliďme Česko naplnili strážníci odpadem téměř sto pytlů a na velkých hromadách kromě toho skončilo i několik pneumatik. 

Štítky ukliďme svět, ukliďme česko, ukliďme brno, odpadky, strážníci, odpad, Česko, Brno, úklid, Lesné

Klimatizace, peřiny či dámský kožich. Brněnští strážníci napěchovali při sobotním úklidu sto pytlů odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.