Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jižní Moravě byl vyhlášen kalamitní stav, bez elektřiny je až 17 tisíc domácností

Silný vítr řádil na jižní Moravě i v noci. Na dráty vysokého napětí tak spadla řada stromů, podle dodavatele elektřiny společnosti E.ON došlo přes noc a k pondělnímu ráno ke stovce poruch vedení. Na jižní Moravě tak ráno zůstalo bez elektřiny až sedmnáct tisíc domácností.

Silný vítr zasáhl území celé republiky. Během noci vyhlásila kalamitní stav společnost ČEZ v deseti krajích, bez elektřiny zůstalo v jednu chvíli až tři sta dvacet tisíc domácností. K vyhlášení kalamitního stavu se přidala i společnost E.ON, která zajišťuje energii pro jižní Čechy, jižní Moravu a Vysočinu. 

„V jižních Čechách je bez elektřiny přes 27 000 domácností. Nepříznivá je i situace na Vysočině, kde je aktuálně bez elektřiny více než 30 000 odběrných míst. Na jižní Moravě evidujeme více než 17 000 domácností bez elektřiny,“ uvedla mluvčí společnosti Martina Slavíková.

Foto EON.cz

Štítky elektřina, vítr, kalamita, domácnosti, Jihomoravský kraj, E.ON, Jihočeský kraj, ČEZ, Kraj Vysočina, Brno, Kunštát

Na jižní Moravě byl vyhlášen kalamitní stav, bez elektřiny je až 17 tisíc domácností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.