Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno je opět nejlepším městem pro podnikání na jižní Moravě. Druhý skončil Vyškov

Brno opět obhájilo titul nejlepší město pro podnikání na jižní Moravě. Vítězství obhájilo díky vstřícnému přístupu veřejné správy a kvalitním podmínkám pro podnikatele. Druhé místo v krajském kole výzkumu Město pro byznys 2018 obsadil Vyškov, třetí skončila Břeclav. Srovnávací výzkum zpracovává analytická agentura Datank. Vyhlašovatelem je týdeník Ekonom. Letos se uskutečnil již jedenáctý ročník výzkumu.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice.

Analytici agentury Datank dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií – podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, od nichž se dále odvíjí diskuze o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.

Podnikatelům se snažíme věnovat dlouhodobě, říká náměstek primátorky

„Město Brno se systematicky a dlouhodobě věnuje rozvoji podnikatelského sektoru v Brně.  Od podpory začínajícím podnikatelům v inkubátorech přes obchodní mise pro malé a střední podnikatele až po pravidelná setkávání vedení města v podnikatelských zónách. Podnikatelská veřejnost tvoří neopomenutelnou součást budoucího rozvoje města Brna. Ocenění vnímám jako výsledek dobré práce lidí, kteří se spolupráci s privátním sektorem každodenně věnují,“ uvedl náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný (Piráti).

Největším skokanem je Vyškov

Největší úspěch si oproti loňsku připsal Vyškov. Ten poskočil ze 16. místa na stříbrnou pozici. Podle agentury Datank si druhé místo zasloužil hlavně nízkou nezaměstnaností, nadprůměrnými platy a kvalitní elektronickou komunikací. Na stupni vítězů se umístila i Břeclav. Ta vyniká hlavně nízkou mírou nezaměstnanosti u mladých a veřejnou dopravou.

 

Foto Jan Luxík

Štítky město podnikání, Brno, Vyškov, Břeclav, datank, podnikání, výzkum, Jihomoravský kraj, Česko, Tomáš Koláčný, Česká pirátská strana

Brno je opět nejlepším městem pro podnikání na jižní Moravě. Druhý skončil Vyškov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.