Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Česká pošta dohání resty z minulosti. Kartou klienti brzy zaplatí na všech pobočkách

Na všech pobočkách České pošty klienti brzy zaplatí platební kartou Mastercard a Visa. Zatímco nyní je bezhotovostní platba akceptována na 750 místech, od července tohoto roku bude možné používat platební karty na všech poštách v České republice.

Nyní podle vedení společnosti probíhá instalace nových terminálů na pobočky, které jimi dosud vybaveny nebyly, a obměna stávajících přístrojů.

Česká pošta tak nezavádí žádnou technologickou novinku, ale dorovnává resty z minulosti. „Nedokážu říct, proč v roce 2019 není možné platit kartou na všech poštách. Technicky to možné je, podle smlouvy s poskytovatelem, což je ČSOB, také. Nechci se vracet do minulosti. Důležité je, že standard, který je běžný v jakémkoli obchodě, poskytneme našim klientům na všech poštách, a to od července tohoto roku,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Pošta podle mluvčího Matyáše Vitíka není v pozici typické pro běžného obchodníka. Nabídka České pošty zahrnuje významnou část služeb, jejichž součástí jsou úhrady hotovosti nebo vklady takzvané "svěřené hodnoty", kterou posílá dále adresátovi. Jde například o dobírku nebo SIPO. Placení platebními kartami na přepážkách pošt dosud podle něho brzdila výše poplatku, která by musela být promítnuta buď do koncové ceny pro zákazníka, nebo do nákladů České pošty. 

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česká pošta, MasterCard, Visa,  platba kartou,  karta, platební karta, Česko, Československá obchodní banka, Roman Knap

Česká pošta dohání resty z minulosti. Kartou klienti brzy zaplatí na všech pobočkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.