Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté na jihu Moravy chystají letos stavby za téměř čtvrt miliardy

Policie v Jihomoravském kraji na letošek plánuje zahájení staveb či rekonstrukcí zhruba za 230 milionů korun. V plánu je například výstavba dvou nových objektů dálničního oddělení, a to v Chrlicích a Podivíně, či modernizace výcvikového střediska v brněnských Medlánkách.

V Chrlicích plánuje policie vybudovat objekt pro potřeby dálničního oddělení, ve kterém bude i společné pracoviště policie s Ředitelstvím silnic a dálnic. Sloužit má pro monitoring dálničního provozu a provozu tunelů na brněnském městském okruhu. Investice do celého objektu je asi za 65 milionů korun. „Původní objekt, který již byl odstraněn, nevyhovoval z kapacitních a zejména hygienických důvodů. Jednalo se o bývalé zařízení staveniště při výstavbě dálnice," uvedl náměstek ředitele pro ekonomiku Jaromír Bischof.

V Podivíně je v plánu nový objekt také pro dálniční oddělení, a to za 40 milionů korun. I v tomto případě předchozí objekt už nevyhovoval, také šlo o bývalé zařízení staveniště při výstavbě dálnice. Budova policejní zásahové jednotky v Brně získá přístavbu, investice si vyžádá také 40 milionů korun. „Stávající objekt již kapacitně nevyhovuje z důvodu plánovaného navýšení početního stavu policistů," uvedl Bischof.

Nových prostor se dočká i pracoviště metody pachové identifikace v brněnských Modřicích, a to za 29 milionů korun. V přípravě je výstavba nového objektu pro provádění metody pachové identifikace, výstavba kotců pro psy a částečná rekonstrukce budov v areálu.

V plánu je také modernizace výcvikového střediska pro služební hipologii a kynologii v areálu Brně - Medlánkách za 57 milionů korun. Projekt zahrnuje výstavbu výcvikových objektů, jako jsou dvě kryté jízdárny či venkovní jízdárna, a také nákup techniky pro přepravu koní a překážky pro koně a pro psy, uvedl Bischof.

Všechny tyto chystané investice jsou v projektové přípravě a zajišťování stavebního povolení. Začít se stavebními pracemi by se mělo letos, hotovo by mělo být v roce 2020. Peníze na investiční akce poputují především z fondu dopravní infrastruktury či ze státního rozpočtu.

Autoři | Foto ilustrační foto

Štítky ČR, policie, stavby, Jihomoravský, stavba, Chrlice, Morava, Podivín, Medlánky, Jihomoravský kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na jihu Moravy chystají letos stavby za téměř čtvrt miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.