Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Takhle by to šlo! Řidiči na jižní Moravě vytvořili pro hasiče ukázkovou záchrannou uličku

Hasiči, záchranáři a policisté představili společně v druhé polovině minulého roku kampaň, která měla českým řidičům připomenout důležitost tzv. záchranné uličky a naučit je tento zásadní prvek chování se na silnici používat. A snaha sklízí první ovoce. V pátek 8. února totiž vyjížděli vyškovští hasiči k nehodě na dálnici D1. Řidiči jim přitom uvolnili cestu naprosto ukázkovým způsobem.

V pátek odpoledne se na 225. kilometru dálnice D1 směrem na Vyškov střetla dvě auta. Hasiči okamžitě vyrazili na místo. Na cestě je přitom čekalo příjemné překvapení - ukáznění řidiči a záchranná ulička jako z učebnice.

„Chválíme ukázněné řidiče. Záchranná ulička na D1 se po průjezdu prvních vozidel IZS znovu neuzavřela. Mohli jsme tak plynule projet až k dopravní nehodě. Děkujeme!," vzkázali hasiči na svém facebooku. Společně s nimi tak doufáme, že se toto vzorové chování stane na českých silnicích pravidelností.

Foto HZS JMK

Štítky záchranná ulička, hasiči, záchranáři, policisté, řidiči, výjezd, D1, Jihomoravský kraj, Dálnice D1, Vyškov, Facebook

VIDEO: Takhle by to šlo! Řidiči na jižní Moravě vytvořili pro hasiče ukázkovou záchrannou uličku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.