Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Brně odstartovala první cyklo donášková služba. Jídlo z restaurací doručí do 30 minut

Brňané si od tohoto týdne začínají zvykat na cyklisty, kteří v modrém oblečení a speciálním zavazadlem na zádech křižují městem. V moravské metropoli totiž rozjela službu finská donášková služba Wolt. Jídlo rozváží kurýři v autech, skútrech i na kole. Wolt v Brně slibuje donášku do 30 minut, jídlo bude rozvážet z 35 oblíbených brněnských restaurací,

„Brno nám z hlediska expanze v rámci České republiky dávalo od začátku smysl, jelikož se za posledních pár let opravdu stalo epicentrem skvělé gastronomie. K tomu spousta studentů, sídel nadnárodních firem, a hlavně obyvatel, kteří ocení dobré jídlo, teď ještě doručené až ke dveřím”, říká Jan Foret, generální ředitel Woltu v České republice.

Autem, skútrem, na kole

Donášková služba Wolt kombinuje tři způsoby dopravy. Kurýři a kurýrky Woltu budou jídlo doručovat v tepelně regulovaných boxech v autech, na kolech a skútrech. V Brně je zatím výrazně více autokurýrů. „Vzhledem k tomu, že je zima, cyklistů je zatím méně než kurýrů v autě. Na jaře a pak především v letních měsících čekáme velký nárůst cyklokurýrů," prozradil marketingový ředitel Woltu pro Českou republiku David Krátký.

Kurýr se přitom po městě pohybuje po určitou stanovenou dobu. Podle toho, kde se právě nachází, mu aplikace dává informace, kde vyzvednout jídlo, kam ho zavést jídlo a kam jet pro další. Takto stále dokola dokud neskončí časová perioda, do které se kurýr přihlásil. Společnost stále nabírá nové kurýry, přihlásit se můžete zde.

Milion uživatelů po celém světě

Finská společnost, která disponuje více než milionem registrovaných uživatelů a momentálně působí ve 14 zemích světa, spouští Brno jako své 39. město. „V Brně panuje atmosféra, která je Woltu velmi blízká. Inovativní prostředí doplněné o prvotřídní podniky, tam myslím, že naše služba, která lidem doručí jídlo z oblíbených restaurací do půl hodiny, opravdu zaboduje. Zákazníci si navíc určitě zamilují fakt, že budou moct sledovat pohyb kurýra přímo v aplikaci” dodal Krátký.

V Brně se zapojilo 35 restaurací

Od čtvrtka 7. února si tak zákazníci budou moct objednat jídlo z více než 35 restaurací, které zahrnují oblíbené podniky, jako například Gỗ Brno, Pizza Punk, Veselá Vačice, Bistro Bastardo, Pastificio, Fabric urban house, Mlsná holka, SHŌYU, Forky´s, nebo třeba restaurace sítí Subway a Bageterie Boulevard.

„S Woltem jsme se rozhodli začít spolupracovat díky skvělé osobní zkušenosti z Prahy. Moc se nám líbí aplikace i celkové prostředí a těšíme se, že budeme konečně moct naše jídla doručit lidem přímo domů“, doplňuje pan Huy Le, manažer vyhlášené vietnamské restaurace Gỗ Brno.

Služba je k dispozici jako aplikace pro iOS nebo Android, ale také na webu www.wolt.cz. Doručení zabere okolo 30 minut od objednávky a bude začínat na 39 Kč. V první fázi pak Wolt plánuje doručovat do centra, Nových sadů, Veveří, Ponavy, části Králova pole a Štýřic. Další rozšíření v rámci města plánuje společnost v budoucích týdnech a měsících.

Foto Wolt | Zdroj Wolt

Štítky Wolt, donášky, donášková služba, cyklo, cyklistika, restaurace, jídlo, Brno, Česko, Subway, Praha, Android

V Brně odstartovala první cyklo donášková služba. Jídlo z restaurací doručí do 30 minut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.