Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Ženský volejbal, výstava kostýmů filmu Skleněný pokoj, Swingový ples, bitva o Budapešť

Nadcházející víkend nabídne v Brně a okolí spoustu zábavy. Pojďme se podívat na pár vybraných akcí!

Těšít se na snímek Skleněný pokoj, který se za účasti světových hvězd natáčel v Brně? Pak máte ideální příležitost první ochutnávky ve vile Tugendhat. Výstava kostýmů z filmu je umístěná v technickém podlaží vily, takže je přístupná v rámci všech prohlídkových okruhů během otevírací doby vily a není k ní nutná předchozí rezervace. Kostýmy vytvořila česká výtvarnice Katarína Štrbová Bieliková, držitelka Českého lva za kostýmy k filmu Masaryk. 

Brněnské taneční sály a kulturní domy ovládne plesová sezóna. V pátek připomene Reprezentační ples MENDELU v prostorách Besedního domu 100. výročí založení univerzity. Plány na sobotní večer pak můžete spojit třeba se Swingovým plesem v duchu 20. a 30. let v SVČ Lužánky nebo s už 69. slováckým plesem v Kongresovém centru BVV.

Ukázku vojenské vřavy inspirovanou zimní bitvou o Budapešť během druhé světové války zažijí návštěvníci Army Parku v Ořechově u Brna. Pořadatelé slibují více než 200 účinkujících v dobových vojenských uniformách, pyrotechnické efekty i historickou vojenskou techniku v čele s tankem T34.

Tafrob pokřtí v pátek 1. února v Kabinetu múz svou novou desku Není co ztratit 2. A tím to nekončí, ten večer totiž bude rovnou trojitý křest. Daniel pokřtí svoje EP, který mu produkoval DJ Fatte a a přijde řada i na novou desku 1991 od Michajlova.

Tonya Graves, která 16 let působila v kapele Monkey Business, bude mít koncert v sobotu 2. února v Mersey. Bude to poprvé, co vystoupí v tomto klubu. Navíc po koncertě následuje párty. Můžete se těšit na večer plný popu a blues.

To by bylo, aby se nejkrásnější muzikál na ledě nedostal taky do Brna! V sobotu 2. února si v hale Rondo užijete pohádkové představení Sněhurka na ledě.

Autoři | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, film, ples, Skleněný pokoj, Budapešť, Brno, výstava, druhá světová válka, volejbal, Mendelova univerzita v Brně, Český lev, Besední dům, Masaryk

TIPY NA VÍKEND: Ženský volejbal, výstava kostýmů filmu Skleněný pokoj, Swingový ples, bitva o Budapešť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.