Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kalendáře záchranářů z jižní Moravy můžou zachraňovat životy, výtěžek z nich navíc pomůže onkologicky nemocným dětem

Jihomoravští záchranáři konají dobro i mimo službu. V posledních měsících například vydali a prodávali kalendář, který laikům krok po kroku vysvětluje správný postup při resuscitaci. Výtěžek z prodejů kalendáře ve výši 100 tisíc korun navíc poputuje nadačnímu fondu Krtek, který pomáhá onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám.

Historicky první nástěnný kalendář záchranřů slavil velký úspěch. „Kalendář skutečně na sto procent splnil svůj účel. Jeho cílem bylo ukázat krok za krokem, tedy měsíc po měsíci, jak správně resuscitovat. Věřím, že pro lidi to může být velmi poučné a užitečné, dostanou-li se do situace, kdy bude třeba pomoci. A mám obrovskou radost z toho, že celý výtěžek dostanou děti, které jsou vážně nemocné. Nedokážeme bohužel zařídit, aby se všechny uzdravily, ale můžeme jim alespoň trochu ulehčit,“ prohlásila Hana Albrechtová, ředitelka jihomoravské záchranky.

Výtěžek půde na tábory pro nemocné děti nebo dovybavení ubytovny pro rodiče

Peníze budou smysluplně využity. „Jsme rádi, že osud dětí, které u nás léčíme, není ostatním lidem lhostejný. Výtěžek získaný z prodeje kalendářů použijeme například na pobytové akce, jako jsou třeba tábory. Snažíme se dětem náročné období léčby co nejvíc zpříjemnit. Taky můžeme peníze částečně použít na dovybavení ubytovny pro rodiče, jejich blízkost malým pacientům pomáhá. Psychika dětí je důležitá, chceme, aby se v mezích možností cítily co nejlépe. Má to opravdu smysl,“ usmívá se Daniela Kodytková, ředitelka Nadačního fondu dětské onkologie Krtek.

Počet dětí, které se z onkologického onemocnění uzdraví, se u nás neustále zvyšuje. „Přispěním na kalendář jste k pokračování tohoto pozitivního trendu napomohli i vy. Děkujeme všem, kteří v tom „jeli“ s námi a kteří si kalendář koupili," uvedla záchranáře mluvčí Michaela Bothová.

Foto ZZS JMK

Štítky Jihomoravský kraj, Krteček

Kalendáře záchranářů z jižní Moravy můžou zachraňovat životy, výtěžek z nich navíc pomůže onkologicky nemocným dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.