Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: Festivaly svateb a jídla u Vaňkovky skončily. Ledové sochy mohou lidé obdivovat dál

PR článek

Lidé, kteří o uplynulém víkendu zavítali do brněnské Galerie Vaňkovka, měli o zábavu postaráno. Během pátku a soboty pro ně zazpívala Monika Bagárová, ledový sochař Michal Plotěný zase před očima desítek zájemců vyřezal z ledového masivu sochu brněnského mamlase, hladovci pak ocenili food trucky s jídlem. A ačkoliv už jsou Svatební show a Gourmet Food Market již za námi, z ledových soch se Brňané mohou těšit i nadále.

Výstavu krásných svatebních šatů mohli návštěvníci uprostřed nákupní galerie obdivovat téměř po celý leden. U pouhého pozorování se navíc nekončilo. Každý návštěvník mohl hlasovat pro nejhezčí šaty a tím pádem se dostat do slosování o velmi zajímavé ceny. 

Samotné losování proběhlo v sobotu odpoledne za účasti zpěvačky Moniky Bagárové, která návštěvníkům střihla několik svých hitů, a modelky bývalé České Miss Elišky Bučkové. Ta vylosovala šťastlivce, kteří vyhráli ceny v podobě možnost zapůjčení svatebních šatů z renomovaných svatebních salónů či poukázky na nákup ve Vaňkovce. Odpoledne pak zakončil zpěvák Jarek Šimek.

Kdo si poté počkal další čtvrthodinku, neprohloupil. V 15 hodin totiž začala živá show sochaře Michala Plotěného, který před očima návštěvníků dokončil ledovou sochu brněnského "Mamlase", tedy jedné ze soch z domu U čtyř mamlasů na náměstí Svobody.

Deset ledových soch a ledový bar stojí u Vaňkovky od pátku. Mají přitom podobu na ryze brněnskou tématiku. Člověk tak může vidět ledovou sochu petrovské katedrály, brankáře Komety, zamražené logo města nebo se osvěžit o šestimetrové ledového baru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ve Vaňkovce je o zábavu postaráno ???? #ledovesochy #foodfestival #zijemesvatbouvankovka

Příspěvek sdílený Brněnská Drbna (@brnenskadrbna),

Sochy budou u Vaňkovky k vidění, dokud neroztají. Mrazivé počasí jim však zatím nahrává, takže původně avizovaných 10 dní by sochy měly v pohodě zvládnout.

Foto Tino Kratochvíl

Štítky galerie vaňkovka, obchodní centrum, výstava ledových soch, ledové sochy, žijeme, socha, Vaňkovka, Monika Bagárová, jídlo, svatba, Brno, Eliška Bučková, Jarek Šimek, Česká Miss, Instagram, zábava

FOTO: Festivaly svateb a jídla u Vaňkovky skončily. Ledové sochy mohou lidé obdivovat dál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.