Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena oznámila, že chce spáchat sebevraždu. Zaměstnala policisty po celé jižní Moravě

Policisty na celé jižní Moravě zaměstnal telefonát ženy, která oznámila, že hodlá spáchat sebevraždu. Žena se svěřila na linku důvěry, v téměř hodinovém telefonátu sdělila pouze velmi kusé informace o své poloze. Zmínila se však o rozhledně. Policisté proto rozjeli pátrací akci ve všech okresech jižní Moravy.

Jen několik minut po půlnoci na středu přijalo policejní operační středisko oznámení z linky důvěry. Pracovníci této linky totiž již hodinu hovořili s ženou, která mluvila o spáchání sebevraždy. 

Žena měla zkombinovat léky s alkoholem a nacházet se na rozhledně na jižní Moravě. Během hovoru přestávala žena komunikovat, jevila se ospalá.

„Bez nadsázky se dá říci, že po volající ženě pátrali policisté z celé jižní Moravy," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová. Pátrání bylo velmi obtížné, protože policisté měli velmi málo informací. Žena nechtěla říct, kde se nachází a hovořila jen v náznacích.

„Policisté na jihomoravském operačním středisku si lámali hlavu s kusými informaci, o jakou rozhlednu by mohlo jít, a vysílali hlídky k prověření všech rozhleden v okolí," popsala mluvčí. 

Asi ve dvě hodiny ráno nastal obrat. „Vyškovským policistům se podařilo zjistit pravděpodobnou totožnost volající ženy," prohlásila Musilová. Policisté museli vzbudit lékaře, o kterém se žena do telefonu zmínila.

„Nicméně stále jsme nevěděli, kde se žena nachází," upřesnila mluvčí. Policejní evidence na ženu prozradila, že v minulosti už  sebevraždou vyhrožovala a hledala ji policie.

„Z dosud získaných indicií se dalo předpokládat, že okruh pátrání se zaměří více na Vyškovsko," uvedla Musilová. Perimetr se nakonec zúžil na Bučovice. Nakonec se ukázalo, že žena nestojí na žádné rozhledně, dokonce se ani nepohybuje venku.

Po třetí hodině ji vypátrali bučovičtí policisté, jak spí u své příbuzné, kde momentálně pobývá. Hlídka naměřila čtyřiatřicetileté ženě 1,9 promile alkoholu. „Ženu jsme předali do péče lékařů. Její jednání bude řešeno v rámci přestupkového řízení," uzavřela Musilová.

Foto pixabay.com

Štítky sebevražda, oznámení, žena, bučovice, rozhledna, Jihomoravský kraj

Žena oznámila, že chce spáchat sebevraždu. Zaměstnala policisty po celé jižní Moravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.