Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brněnská zoo trhala v roce 2018 návštěvnické rekordy. Lidé se nejvíce těšili na lvíčata

Brněnská zoo zažila v roce 2018 rekordní rok. Na Mniší horu se dorazilo podívat přes 330 tisíc lidí. Je to nejvíce od roku 1997, kdy vedeme přesnou evidenci všech návštěvníků. Největším trhákem bylo narození malých lvíčat.

Do loňského roku táhli nejvíc lední medvědi

„Dosud byl nejúspěšnější rok 2008. Právě tehdy jsme představili první potomky lední medvědice Cory – Billa a Toma. Moc si ceníme každého návštěvníka, který k nám vážil cestu. Zároveň je pro nás stoupající obliba brněnské zoo závazkem, abychom nadále pokračovali ve slibně rozjetém zvelebování celého areálu, tedy i v rekonstrukcích a výstavně nových expozic," uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Duben byl čtvrtým nejlepším měsícem za víc jak 20 let

Za celý rok jsme v Zoo Brno přivítali celkem 330 118 návštěvníků. Nejvíce jich přišlo v dubnu (56 021), zároveň se jednalo o nejlepší čtvrtý měsíc od zmíněného roku 1997. Přes 52 tisíc lidí dorazilo v červenci, naopak ve srovnání s předchozím obdobím výrazně poklesla návštěvnost v srpnu. To si cestu do brněnské zoo našlo přes 41 tisíc lidí, tedy o téměř 12 tisíc méně, než v roce 2017. 

Hurá za lvíčaty

Ze zpětné vazby od návštěvníků víme, že loni byla hlavním tahákem lvíčata narozená na konci roku 2017. Svou roli určitě sehrály i nové expozice, které jsme dokončili v minulých letech. Významným faktorem ovlivňujícím návštěvnost je také počasí. To nám hrálo do karet zejména na jaře, naopak v létě, hlavně v srpnu, se vedra podepsala pod podprůměrnou návštěvností v druhé polovině prázdnin," řekl Hovorka.

Letošní rok nabídne novinky

„V roce 2019 připravujeme řadu novinek. Tou první budou hned o následujícím víkendu speciální komentovaná setkání zaměřená na zajímavé informace o tom, která zvířata jsou šampiony v odolávání chladu v nehostinných podmínkách," uvedl mluvčí zoo Michael Vaňáč. Zájemci se tak dozví například to, jak rosomák využívá sněžnice, proč si bobři staví hráze nebo jak škodolibý je papoušek. Přesný rozpis komentovaných setkání najdete na webových stránkách zoo.

V brněnské zoo fungoval do roku 1997 prodej vstupenek v režimu trhacích lístků. Poté byly zavedeny registrační pokladny pro zpřesnění evidence návštěvníků. V roce 2007 jsme spustili turniketový systém. 

Foto Zoo Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky Zoo Brno, návštěvnost, rekordy, Zoologická zahrada Brno, Mniší, Billa, Cora, rekord

Brněnská zoo trhala v roce 2018 návštěvnické rekordy. Lidé se nejvíce těšili na lvíčata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.