Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Poplatek za odpad zůstává ve Vyškově stejný. Nově se ale nemusí platit za děti do šesti let

Přesně 580 korun za svoz komunálního odpadu na osobu zůstává pro Vyškovany i pro rok 2019. Hlouběji do peněženek tak nesáhnou. Pro rodiče těch nejmenších má navíc město dobrou zprávu. Osvobození od místního poplatku se nově týká dětí do 6 let věku. Za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů tak platit nově nebudou.

Od poplatku jsou obyvatelé města v několika případech osvobozeni. „Například lidé umístění v různých typech seniorského bydlení nebo obyvatelé od roku, v němž dosáhnou osmdesáti let věku. Takže i když bude nějaký Vyškovan slavit jubileum třeba dva dny před Silvestrem, poplatek v daném roce hradit nemusí. Ten se nově nevztahuje také na děti do šesti let věku. Dosud rodiče pouze nehradili za děti do konce kalendářního roku, v němž se narodily,“ přiblížil starosta Vyškova Karel Jurka.

Podle místostarosty Romana Celého jde o první z kroků, který spadá do rodinné politiky, na kterou se hodlá nové vedení radnice zaměřit. „Je to specifická oblast. Musíme se na život rodiny dívat komplexně, jde o souhrn aktivit za účelem její podpory. Rodinná politika zasahuje do nejrůznějších veřejných oblastí života společnosti: bavíme se o bydlení, školství, zdravotnictví nebo třeba infrastruktuře. Musíme zastavit vylidňování Vyškova, jde o běh na dlouhou trať, osvobození od poplatku pro děti do šesti let věku je jedním ze střípků,“ vysvětlil vyškovský místostarosta.

Splatnost místního poplatku je do 30. dubna 2019. Složenky k úhradě začnou Vyškovanům do poštovních schránek chodit tradičně na přelomu zimy a jara. Kdo včas nezaplatí, bude mu po uplynutí doby splatnosti poplatek navýšen o 50 procent.

Tisková zpráva | Foto SAKO Brno

Štítky Vyškov, odpad, platby, poplatek, Karel Jurka, Roman Celý

Poplatek za odpad zůstává ve Vyškově stejný. Nově se ale nemusí platit za děti do šesti let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.