Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPondělí, 10. prosince 2018, 19:35
Moravská metropole se může po letošním roce pyšnit dalším artiklem, který nese přívlastek "vyrobeno v Brně" a přitom dělá svému městu tu nejlepší možnou reklamu. Stranou veškeré pozornosti letos vyrobil Brňan Robert Urbánek první várku poctivého, řemeslně zpracovaného ginu. Chuť je jemná, kvalita prvotřídní a značka Little Urban Distillery si tak v barovém světě začíná oprávněně získávat své jméno. A jak ukázaly první měsíce prodeje - také srdce mnoha zákazníků.
Příběh Roberta Urbánka jsme vám poprvé představili začátkem října. Se svou prací nespokojený Robert se před pár lety rozhodl vykročit do neznáma, vsadit bez nadsázky vše na jednu kartu, prodat dům a vrhnout se do dobrodružství, o kterém v koutku duše věděl, že mu přinese to nejlepší, co může člověk od práce chtít - vydělat si na živobytí a přitom dělat to, co člověka naplňuje. Povedlo se.
ČTĚTE TAKÉ: Brňan se rozhodl splnit si sen. Skončil v práci, prodal dům a postavil palírnu prvotřídního ginu
Během podzimu se v Robertově palírně v Králově Poli dveře jen trhly. „Zpráva o novém ginu se rozběhla v brněnském gastro prostoru jako lavina. Hodně jsem toho oběhal, ale někteří barmani přišli i sami přímo do destilerky," prozrazuje Robert. Novinka ve světě kvalitního alkoholu nadchla. „Přijetí bylo až nad očekávání dobré. Samozřejmě, že recenze nejsou ze 100% pozitivní, ale to je úplně přirozené. Naprostá většina lidí, co ochutná, si můj gin oblíbí. To je důležité," dodává Robert.
Největším překvapením pro něj však nebyla až tak přemíra pozitivních zpětných vazeb, jako spíš složení cílové skupiny. „Původně jsem počítal s tím, že si můj gin budou objednávat hlavně do barů, kde pracují s kvalitním pitím. Stalo se však něco nečekaného - pro lahvičky přicházejí lidé, co šli zrovna okolo. Na doma, do zásob. Nebo si přečetli článek a dostali chuť na gin," usmívá se Robert.
Díky tomu nemá Robert nouzi o různá nečekaná a milá překvapení. „Přijel za mnou manželský pár z Kladenska. Jeli 250 kilometrů do Brna jen kvůli tomu, aby si u mě vypálili gin, který si odnesou domů. To je úžasné," rozzářil se Robert.
Nově nabyté zkušenosti tak Roberta inspirovaly k tomu, aby svou palírnu více otevřel zájemcům. „Strávil jsem víc než rok studií ginu. Znám jeho historii a celou ginovou tématiku lépe než vlastní boty. Napadlo mě spojit příjemné se zajímavým a pořádat komentované ochutnávky," dodává Robert.
Při nich Robert vypráví o ginu a svůj výklad doprovází degustací různých druhů a značek ginu. „Trvá to zhruba dvě hodinky a v průběhu se samozřejmě přikusuje i z připraveného občerstvení. Nejsem blázen, abych lidi celé odpoledne naléval nalačno," směje se Robert.
Balíček služeb pak Robert rozšířil o ještě intenzivnější zážitek. Komentovanou prohlídku si člověk může natáhnout na půl dne a stát se přitom součástí celého výrobního procesu. „Se zájemci společně navážíme byliny, připravíme vše ostatní a začneme s destilací. Mezitím, co destilační kolona pracuje, si popovídáme o ginu a ochutnáváme. Pak začne kapat první destilát. Stočíme do flašek, přilepíme etiketu, zavoskujeme, okolkujeme a zákazníci si domů odnáší svůj vlastní gin," vysvětluje Robert. „A můžou si ho dokonce sami pojmenovat," dodává.
Závěrečný proces přitom ukazuje i prakticky na lahvi plné červeného likéru. Do oběhu jde totiž první z Robertových specialit - Winter Gin. „Jde o gin, ve kterém jsou macerovány černé jeřabiny. Fantastická záležitost na zimní období," popisuje Robert.
Do party k Winter Ginu a klasickému London Dry Ginu přibude na začátku příštího roku také Sloe Gin - trnkový gin, a Little Urban Matured Gin, Robertův oblíbenec, který stráví před cestou k zákazníkům minimálně tři měsíce v soudcích ze srbského jalovce. „Na něj se těším jak dítě na Vánoce. Je to opravdová pecka," uzavírá Robert.
Tip: Odpověď na soutěžní otázku najdete v článku Brňan se rozhodl splnit si sen. Skončil v práci, prodal dům a postavil palírnu prvotřídního ginu
SOUTĚŽ BYLA UZAVŘENA. VÝHERKYNÍ SE STALA LUDMILA ZOUHAROVÁ, GRATULUJEME!