Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Japonci si oblíbili Brno. Meziročně jich přijelo o 70 procent více

Brno se v posledních letech stává čím dál žádanější destinací pro japonské turisty cestující po Evropě. Městu jde turistickému zájmu naproti a v Japonsku se pravidelně prezentuje. Tamní klientela má totiž pro Brno a jižní Moravu velký potenciál, město však nemíří na masovou či davovou turistiku, ale na „vzdělané“ jednotlivé turisty. V minulém týdnu se proto Brno prezentovalo hned na několika akcích po japonském ostrově Honšú a Kjúšú.

Hlavním cílem města na jeho prezentaci na největším veletrhu cestovního ruchu na světě Tourism EXPO Japan 2018 a na Czech Festivalu v Tokiu, který se uskutečnil o víkendu, bylo přitáhnout pozornost Japonců k novému možnému cíli jejich návštěv – regionu jižní Morava a Brnu. Vysvětlovali jsme jim proto, jak se sem nejlépe dostat, kde se ubytovat, najíst a co zažít.

Jde o vzdělanější a zkušenější turisty

Japonci, kteří na prezentace dorazili, přitom nevyhledávají masovou turistiku. Nechtějí navštívit Prahu – často ji už navštívili, a i když se jim líbila, raději znovu pojedou jinam. Cílem jejich cest se tedy stávají regiony, především pak jižní Morava.

Za rok nárůst o 70%

Snaha Brna o svou propagaci v Japonsku se dle reakcí (a čísel) dlouhodobě daří – počet přijíždějících turistů z Japonska do Brna se loni oproti předchozímu roku zvedl o 70 procent. Díky tomu se region může rozvíjet: zvyšuje se počet pracovních míst, jsou více využívány služby, přinese mu to peníze.

Z turistů profitují hotely, provozovatelé rekreačních aktivit, sportovních areálů a kulturrních zařízení. Na své si také přijdou i provozovatelé půjčoven, kaváren, zábavních podniků či výrobci upomínkových předmětů, ale i správci muzeí, galerií, zámků v okolí, rozhledny.

Monumenty české kultury nejsou Japoncům neznámé

Česká republika má v Japonsku obecně velmi dobrou pověst. Jména jako Mucha, Dvořák či Janáček nebo česká filharmonie jim nejsou neznámá. Lákají je velmi často kvalitní koncerty vážné hudby či opery, ubytovávají se v minimálně 4, ale spíše 5 * hotelích a miluji kvalitní jídlo. „Nelákáme tedy masové zájezdy, které Brnem doslova proletí, ale spíše individuální turisty, kteří brněnskou kulturní a gastro nabídku opravdu ocení," píše město na svém oficiálním webu.

Foto pixabay.com | Zdroj MMB

Štítky japonci, turisté, Brno, nárůst, Japonsko, Jihomoravský kraj, Evropa, Honšú, Kjúšú, turismus, Světová výstava, Tokio, Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Japonci si oblíbili Brno. Meziročně jich přijelo o 70 procent více  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.