Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liga vozíčkářů v Brně získala nový sociální automobil. Složily se na ni firmy z jižní Moravy

Nový vůz značky Dacia Dokker slavnostně převzali minulý týden zástupci Ligy vozíčkářů v Brně. Projekt organizuje poděbradská reklamní agentura Kompakt. Vozidlo budou zaměstnanci zařízení využívat zejména pro přepravu klientů a osobních asistentů.

Liga vozíčkářů v Brně, která poskytuje pomoc hendikepovaným osobám, obdržela v rámci projektu Sociální automobil už svůj třetí vůz. „Ve většině sociálních zařízení je vozový park ve špatném technickém stavu, přitom jde v mnoha směrech o velmi důležitou součást poskytování kvalitní péče, obzvláště při péči o hendikepované. Tato zařízení obvykle získávají nový automobil velmi obtížně, a proto jsem rád, že brněnská Liga vozíčkářů získala třetí automobil, který jim pomůže v dalším rozšiřování jejich aktivit,“ prohlásil jednatel společnosti Kompakt Miroslav Káninský.

Liga vozíčkářů v Brně pomáhá postiženým překonávat bariéry světa hendikepu a podporuje je v samostatnosti. Starší vozidla z projektu Sociální automobil zařízení stále slouží k převozu klientů, kteří se tak díky nim mohou účastnit například výcviku svých asistenčních pejsků.

„Z automobilu máme velkou radost a chtěli bychom poděkovat všem partnerským společnostem, které se na zakoupení vozu podílely. Nový vůz využijeme k tomu, aby byli naši sociální pracovníci více flexibilní například v oblasti osobní asistence. Také jej plánujeme využívat v rámci vzdělávacích a preventivních projektů na základních a středních školách, “komentovala předání vozidla fundraiserka Ligy vozíčkářů v Brně Lenka Uldrijanová.

Projekt Sociální automobil funguje v České republice již 20 let, za tu dobu Kompakt předal díky všem dárcům přes 700 vozidel. Na financování auta pro Ligu vozíčkářů se podílelo 38 sponzorů napříč obory od velkých firem až po jednotlivce z Brna a okolí.

Foto Kompakt | Zdroj s použitím TZ

Štítky sociální automobil, Brno, liga vozíčkářů, sbírka, projekt, Jihomoravský kraj, Dacia Dokker, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liga vozíčkářů v Brně získala nový sociální automobil. Složily se na ni firmy z jižní Moravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.