Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně se dnes pokusí o světový rekord v počtu těhotných na jednom místě. Volit se bude i MISS těhulka

Překonat světový rekord v počtu těhotných na jednom místě se pokusí organizátoři Největšího festivalu těhotenství a rodiny, který se koná dnes 7. května v parku u OC Olympia v Brně. Loni se podařilo překonat rekord český, když se na jednom místě shromáždilo 486 těhotných. Letos, pro překonání rekordu světového, je třeba přečíslit stávající rekord 1897 těhotných maminek. Odpoledne se navíc bude volit Těhotná MISS. Akce se koná v rámci Světového dne těhotenství.

Nabitý hudební program

Na festivalu si návštěvníci poslechnou hudební vystoupení skupiny BUTY, the Tap Tap, kapely Skrznaskrz, VOXEL či uskupení Modrý cimbál. Děti se mohou těšit na divadlo, maminky na tanec s dětmi v šátku a budoucí matky na módní přehlídku těhotenského oblečení nebo šátkování. Návštěvníci čeká i potravinový trh na téma „Zdravá výživa kojenců a dětí“.

Kmotry minulých ročníků Festivalu těhotenství a rodiny byly známé osobnosti jako zlatý slavík Tomáš Klus, herci Alena Antalová a Tomáš Hejlík nebo zpěvačka Alena Střelečková. „Letos pokřtí těhotné bříško vítězce soutěže Těhotná MISS ČR 2018, zpěvák a multiinstrumentalista Václav Lebeda, alias VOXEL,“ doplňuje organizátorka akc Majka Staňková.

tehulka.jpg

Bezplatné prohlídky porodnic, poradenské centrum

V rámci Největšího festivalu těhotenství a rodiny se mohou nastávající rodiče zúčastnit bezplatných prohlídek všech brněnských, některých jihomoravských a vybraných krajských porodnic. Nastávajícím rodičům bude k dispozici poradenské centrum Majky Staňkové, kde mohou získat informace o těhotenství, porodu i mateřství. „Chybět nebude ani poradna porodních asistentek asociace UNIPA a České asociace dul,“ doplňuje Staňková.

Těhotná MISS již podruhé

„Letos se do boje o korunku nejkrásnější budoucí maminky přihlásily desítky zájemkyň z celé republiky. Z nich jsme vybrali nejlepších 10, a ty se utkají jak o titul těhotná MISS ČR 2018, tak o MISS sympatie, kde o vítězce rozhodnou lajky na Facebooku. Těhotná MISS ČR 2018 je soutěž pro těhotné ženy, ve které nejde o výšku ani míry, ale o sdílení těhotné krásy,“ říká organizátorka soutěže Majka Staňková.

tehulky.jpg

Těhotné finalistky absolvují tři soutěžní disciplíny. Před začátkem soutěžního klání vyplní vědomostní test z oblasti těhotenství a mateřství. Na pódiu je pak čeká rozhovor s moderátorkou a závěrečnou soutěžní disciplínou bude módní přehlídka, kdy mají soutěžící za úkol předvést těhotenské šaty značek My Tummy a Rialto.

O světovém dnu těhotenství

Zakladatelem Světového dne těhotenství 7. 5. je Michal Staněk se svojí manželkou Majkou Staňkovou, majitelkou Centra pro těhotné a rodinu Majka, která se jako průvodkyně těhotenstvím a porodem věnuje budoucím rodičům a následně jejich dětem již řadu let.

tehulka3.jpg

Vznik myšlenky k vyhlášení Světového dne těhotenství odstartovala potřeba zlepšení podmínek pro těhotenství a porod, pozitivního přístupu k těhotným ženám, zdůraznění celospolečenského významu rodičovství a negativních důsledků jeho odkládání a podpora porodnosti obecně.

Podle Majky Staňkové je jedním z důvodů, proč byl Světový den těhotenství vyhlášen právě v ČR, právě nízká porodnost v této zemi. Podle statistik ČSÚ z roku 2015 činí porodnost 1,57 dítěte na matku, k přežití národa je potřeba minimálně 2,1. Světový den těhotenství tedy upozorňuje na aktuální společensky závažné téma.

Štítky Světový den těhotenství, těhotné, Brno, Olympia, těhotenství, rekord, festival, Česko, Buty, Tomáš Klus, Alena Antalová, Václav Lebeda, Český statistický úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se dnes pokusí o světový rekord v počtu těhotných na jednom místě. Volit se bude i MISS těhulka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.