Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do práce na kole letos v květnu jezdí v Brně dva a půl tisíce lidí, o šest set víc než loni

V Brně se letos do kampaně za ekologickou cyklistickou dopravu Do práce na kole přihlásilo 2500 lidí. Je to nejvíce od zahájení kampaně v roce 2011 a o 600 více než loni. Po Praze jezdí v Brně cyklistů přihlášených do kampaně nejvíce. Přibývá i zaměstnavatelů, kteří vytvářejí zaměstnancům podmínky pro tento způsob dopravy.

Heslem letošní Kampaně je Zachraň město! „Každý, kdo si vybere šetrnou dopravu na vlastní pohon, zachraňuje své město a stává se superhrdinou," vysvětlila motiv brněnská koordinátorka Anna Petříková.

Velká města včetně Brna jsou zahlcená automobily a cyklistická doprava je vedle MHD alternativou, jak přetíženým silnicím ulevit. Účastníci nemusejí jezdit jen na kole, ale mohou soutěžit i ti, kteří do práce chodí, jezdí na koloběžce, na skateboardu či běhají.

Motivací účastníků je kromě toho, že nechají doma auto a projedou se na cestě do práce a z práce, i několik soutěží. Vyhlašuje se například pravidelnost jízd či počet ujetých kilometrů. Zaměstnavatelé soutěží v kategorii Cyklozaměstnavatel roku.

„Kampaní je chceme motivovat, aby lidem vytvořili pro dojíždění na kole co nejlepší podmínky, jako je instalace stojanů, sprch a šaten," uvedla Petříková. Podmínky v zaměstnání jsou totiž často klíčové při rozhodování zaměstnanců, jak se do práce dopravit.

V celé zemi se letos do kampaně Do práce na kole zapojilo zhruba 16.000 lidí a slavnostní ukončení a vyhodnocení soutěží se uskuteční 5. června v Otevřené zahradě Nadace Partnerství v Brně. Nadace je hlavní organizátorem kampaně. Na jižní Moravě se koná ještě ve Znojmě a v Břeclavi.

Foto Česko na kole | Zdroj ČTK

Štítky Do práce na kole, Brno, cyklisté, cesta do práce, kolo, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do práce na kole letos v květnu jezdí v Brně dva a půl tisíce lidí, o šest set víc než loni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.