Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jihomoravští policisté darovali život. Do registru dárců kostní dřeně se jich přihlásila stovka

Darovat krev a kostní dřeň se v úterý rozhodla stovka jihomoravských policistů. Ve Fakultní nemocnici Brno tak opět proběhla akce Na dřeň s Policií České republiky a dvěstějedenáctkou.

Do registru dárců kostní dřeně se zapíše stovka policistů a občanských zaměstnanců našeho krajského ředitelství (i policistů - nováčků z brněnského vzdělávacího zařízení) a to nejen v Brně, ale také v dalších městech Jihomoravského kraje. Doplní tak 165 svých kolegů, kteří již v registrech jsou.

Akce Na dřeň s PČR a 211 navazuje na obdobný projekt, které proběhl pod záštitou policejního prezidenta již v minulosti. „Rádi bychom z akce udělali každoroční tradici, jakou už má projekt Daruj krev s PČR a 211," prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Dárcovství kostní dřeně je dobrovolné a bezplatné. Podmínkou je dobrý zdravotní stav. Více informací o drování krve najdete na stránkách Fakultní nemocnice Brno

Ročně v Česku některým typem leukémie onemocní kolem stovky lidí, u dalších zhruba tisícovky lidí se objeví porucha krvetvorby. Transplantace je úspěšná u dospělých z 60 až 80 procent, u dětí ze 70 až 90 procent. 
 

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky Policisté, kostní dřeň, dárcovství, Fakultní nemocnice Brno, Česko, Pavel Šváb, Brno, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští policisté darovali život. Do registru dárců kostní dřeně se jich přihlásila stovka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.