Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Fence se zasekla hlava v plastové trubce, pomoct ji museli strážníci a veterináři

Koncem minulého týdne vyjížděli brněnští strážníci do Nového Lískovce k zatoulané fence, která se v tamní zahrádkářské kolonii dostala do velkých nesnází. Na hlavě měla naraženou přibližně půlmetrovou plastovou trubku, která ji pevně obemykala od krku až k čenichu a ještě několik centimetrů přečnívala.

Zmateného a silně vystresovaného pejska si všimli místní lidé, kteří se obrátili na linku 156. Strážnice odchytové služby se společně s místními kolegy prodírali keříky až se jim nakonec podařilo plachou fenku zajistit odchytovou tyčí.

Strážníci se potom zvířeti pokusili co nejrychleji ulevit, rouru však nedokázali sundat ani s použitím kleští. Přibližně šestiletého, středně velkého psa proto odvezli na veterinární kliniku.

Odborníci mu po podání zklidňujících medikamentů novodurovou trubku sejmuli. Použít k tomu museli značné množství vazelíny. V narkóze mu následně ošetřili i pořezanou zadní tlapu. Po probuzení strážníci fenku převezli do péče útulku městské policie.

Autoři | Zdroj MP Brno

Štítky Fenka, plastová trubka, záchrana, strážníci, veterináři, trubka, Nový Lískovec, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Fence se zasekla hlava v plastové trubce, pomoct ji museli strážníci a veterináři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.