Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žehlíte dobře? Staňte se oficiálním mistrem! V Brně bude další ročník mistrovství v žehlení

Brněnské Nákupní centrum Královo Pole pořádá 24. února již čtvrtý ročník Mistrovství v žehlení. Účastníci z řad veřejnosti mohou poměřit své síly v soutěži týmů, dvojic či jednotlivců. Hlavní závod se zaměří na žehlení košil na čas. Rekord z prvního ročníku se dosud nepodařil nikomu překonat a zůstává tak výzvou i pro letošní soutěžící. Svoje umění předvede také Oxana Neburac, která v českých barvách získala stříbro v mezinárodním klání Polska, Ukrajiny, České republiky a Slovenska ve Varšavě.

Sobota 24. února bude v královopolském nákupním centru patřit rozžhaveným žehličkám, rychlým rukám a spoustě košil. Soutěžící zde změří své síly hned ve třech disciplínách. Přihlásit se může kdokoliv včetně kolemjdoucích.

První ročníky vyhráli muži

„Ačkoli se říká, že žehlení je výhradně ženská záležitost, první dva ročníky Mistrovství v žehlení pořádané v našem nákupním centru vyhráli muži. Až loni získala prvenství poprvé žena. Nejlepší čas měl výherce prvního ročníku Petr Sýkora, a to dvě minuty osmnáct vteřin. Jsme zvědaví, kdo vyhraje letos a hlavně, zda bude pokořen již 3 roky starý rekord. Jako inspiraci bychom rádi uvedli vicemistryni v žehlení paní Oxanu Neburac, která divákům předvede své žehlící umění přímo na pódiu a zasedne také v porotě. Registrovat na akci se lidé mohou už teď na našich webových stránkách,“ uvedla marketingová koordinátorka NC Královo Pole Edita Smělíková.

Kromě soutěže jednotlivců se všichni zájemci můžou hlásit také do kategorie dvojic nebo tříčlenných týmů. Stačí se registrovat na webu nebo na místě vyplnit jméno a kontaktní údaje.

Soutěž odstartuje profesionální "žehlička"

Mistrovství odstartuje v jednu hodinu odpoledne, kdy se utkají týmy. Po nich předvede svoji exhibici Oxana Neburac, která se žehlení profesionálně věnuje v pražské pobočce hlavního partnera akce Bel & Blanc. V mezinárodní konkurenci vybojovala ve Varšavě druhé místo. Během pěti minut zvládla vyžehlit sako, kalhoty s pukem, košili i kravatu.

„Soutěžím ráda. Psychicky to bylo určitě náročnější než fyzicky. Nejčastější chybou při žehlení je totiž nesoustředěnost,“ vysvětluje Neburac. Její profesionální postřehy a tipy můžou pak využít soutěžící v kategorii dvojic. Od půl čtvrté do pěti své síly změří jednotlivci.

V porotě soutěže usedne například moderátor AZ kvízu Aleš Zbořil a celou akci bude uvádět moderátor Petr Holík. Po celý týden před akcí je pro návštěvníky centra nachystaný doprovodný program v podobě žehlících workshopů s profesionály z Bel & Blanc a soutěž pro děti v malování žehličky. Hlavní cenou v soutěži jednotlivců tentokrát bude parní generátor.

Tisková zpráva

Štítky soutěž, Brno, košile, obchodní centrum, Varšava, Polsko, Ukrajina, Česko, Slovensko, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žehlíte dobře? Staňte se oficiálním mistrem! V Brně bude další ročník mistrovství v žehlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.