Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Společnost

Brnem prošla třetí vlna demonstrací proti Marii Benešové a Andreji Babišovi

Proti krokům Andreje Babiše přišlo v Brně protestovat 2000 lidí. Demonstrace na toto téma proběhla již potřetí. Pokud nebudou splněny přednesené požadavky, budou organizátoři i účastníci v protestech po celé České republice pokračovat.

Židlochovice odhalily nové kamenné Havlovo srdce. Staré prasklo s nástupem Zemana do funkce

Starosta Židlochovic Jan Vitula (TOP 09) dnes slavnostně odhalil nový kamenný památník pojmenovaný Havlovo srdce, který odkazuje na prvního českého prezidenta Václava Havla. Vitula ČTK řekl, že ve městě bylo už od roku 2012 Havlovo srdce ze...

Lidé budou zítra na zastupitelstvu protestovat proti krokům města při ukončování bezdomovectví

Odhadem desítky lidí chtějí přijít v úterý na zasedání brněnského zastupitelstva protestovat proti krokům radnice při ukončování bezdomovectví. Jedním z iniciátorů protestu je bývalý náměstek primátora Matěj Hollan (Žít Brno). Lidé prý budou...

Lidé v Česku loni na internetu utratili 135 miliard korun. Věnujme část na dobrou věc!

Také jste minulý rok nakupovali v internetových obchodech? Pravděpodobně jste tam utratili alespoň 8 500 Kč. Věděli jste, že můžete až 25 % z této částky věnovat zdarma na dobrou věc?

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti piva na Riviéře, Burger Street Festival, Muzejní noc, MIG 21 a Slavnosti dobrého jídla

Nevíte, kde vám hlava stojí? Tento týden je tolik zajímavých akcí, které vám klid nedodají. A že počasí dosud nepřálo? Nevadí. Hlavní je mít slunce v duši.

Nedělní odpoledne v Brně bylo ve znamení ekologie. Do ulic vyšli s dětmi i rodiče

Brnem prošla demonstrace rodičů za klima. Chtějí podpořit studentské stávky a zastupitelům města přednést konkrétní požadavky, které jsou třeba splnit pro ekologičtější život ve městě. Na Moravském náměstí se u Jošta potkalo asi 300 rodičů s dětmi.

Potravinová soběstačnost Česka je katastrofální, prohlásil v Brně Babiš. Podle Tomana je řepka prospěšná

Jako katastrofální označil dnes premiér Andrej Babiš (ANO) údaje o potravinové a zemědělské soběstačnosti České republiky. Řekl to na sněmu Agrární komory v Brně. Česko dováží vepřové i kuřecí maso, ale i vejce a další zemědělské produkty....

Na výstavišti dnes začal Animal Tech. Proti veletrhu protestovali ochránci zvířat

Na brněnském výstavišti dnes začal veletrh Animal Tech, jež se koná zároveň s Národní výstavou hospodářských zvířat a Národní výstavou myslivosti. Hlavním tématem veletrhu je chovatelství, genetika, veterinární lékařství, technologie a zemědělská...

Všechno nejlepší, maminky! Dnes je váš den

Den matek se slavil v různých podobách už od starověku. Jak jsme na tom dnes? Zapomínáme na své maminky, nebo máme ve svém kalendáři druhou květnovou neděli s červeným vykřičníkem?

VIDEO: Když sluníčko zabíjí. Neupečte si v horku psa, stačí jen pár minut

Sluníčko už dává znát svou sílu a některé dny jsou opravdu teplé. S horkem se ale objevují i nová rizika. Třeba takové auto se rázem může změnit v troubu, kde si svého psa prostě upečete.

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.