Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Společnost

Brno má problém s přechody, záchranáři vyjíždí k několika srážkám vozidla s chodcem týdně

Během pěti let došlo v Brně k 1261 srážkám vozidla s chodcem, při kterých zemřelo čtyřiadvacet osob. Na vině jsou řidiči i chodci, za mnoha srážkami stojí užívání mobilního telefonu.

Diskuzní panel v Brně představí možnosti léčby závislosti na legálních drogách a pomoc rodinám

Aktuální trendy v oblasti léčby závislostí na alkoholu, lécích a hazardu, tedy tzv. legálních drogách, představí na panelové diskuzi ve středu 16. října v Brně odborníci i lidé se zkušeností se závislostí. Ústředním tématem bude rodina závislého...

Ústavní soud zrušil zdanění církevních restitucí

Ústavní soud (ÚS) se postavil proti zdanění finančních náhrad z církevních restitucí. Spornou část zákona zrušil, vyhověl tak návrhu senátorů. Zdanění prosadila vláda s podporou poslanců KSČM a SPD, když přehlasovala veto Senátu. Prezident Miloš...

Od příštího týdne bude rozkopané i centrum Brna. Solniční a Opletalova dostanou novou kanalizaci a vodovod

Od příštího týdne se bez omezení neprojdeme ani po centru. Dělníci se vrhnou na ulici Solniční a Opletalova, aby opravili kanalizaci a vodovod v samém srdci Brna. Ulice budou částečně uzavřeny rok a půl.

Co zajímalo Brňany ohledně rezidentního parkování a nebáli se zeptat?

Rezidentní parkování v Brně platí více než rok. Podmínky pro rezidenty, abonenty i návštěvníky se částečně změnily a během následujících měsíců je v plánu výrazné rozšíření i mimo (širší) historické centrum. K prvnímu rozšíření má dojít už během...

VIDEO: Strážníci zachránili ovečku, kterou uvěznil trnkový keř

Duchapřítomnost dětí zachránila v sobotu ovečku, která skončila na Stránské skále v zajetí keře plného trnů. Na pomoc zvířeti přispěchali brněnští strážníci.

Do Brna se vrátila Totalita. Projekční dóm na Svoboďáku představuje, jak se žilo za socialismu

Jak se žilo za minulého režimu? Život v totalitním Československu v letech 1948–1989 přibližuje nový multimediální projekt Totalita, který ode dneška až do soboty probíhá na brněnském náměstí Svobody. 

Nemocnice u sv. Anny má nové místo na odběr krve. Podpořit jej přijeli hokejisté i ředitel

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny se dnes otevřelo nové odběrové místo pro dárce krve. Dárcovství podpořili hokejisté HC Komety Brno i ředitel nemocnice Vlastimil Vajdák, další zájemce očekávají v rámci projektu Masarykovy univerzity 100 litrů...

Nemocnice v Brně v týdnu propustila chlapce nakaženého tetanem

Fakultní nemocnice Brno ve středu asi po měsíci propustila tříletého chlapce, který onemocněl tetanem. Informaci České televize potvrdil mluvčí nemocnice Pavel Žára. Podle něj chlapce čeká další rekonvalescence. Hoch neměl zákonné očkování.

Jihomoravská záchranka pomáhá i dětem v Africe

Pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZSJmK) nepomáhají jen nemocným nebo zraněným, ale díky jedné ze svých kolegyň pomohou i dětem z afrického Malawi.

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.