Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Společnost

POČASÍ NA STŘEDU: Ráno náledí a na jihu kraje až +7 °C

Od jihozápadu bude Jihomoravským krajem postupovat teplá fronta. Po nočních srážkách by se ráno mělo vyjasnit, ojediněle se budou tvořit mrznoucí mlhy a k ránu i náledí.

Brněnským vědcům pomáhá bagrista z Božic. Jeho vzpomínky oživují zaniklé obce

Tým akademiků a bagrista. Nevšední příběh vypráví bádání brněnských vědců po zaniklých obcích moravského a slezského pohraničí. Ve výzkumu jim totiž značně pomáhá bývalý řidič buldozeru pan Marian Kvarda. Rodák z Božic totiž v šedesátých letech...

Brno pošle do Chorvatska milion korun na zmírnění následků zemětřesení

Brno pošle ze svého rozpočtu milion korun Chorvatsku na pomoc po zemětřesení, které zemi postihlo loni 29. prosince. Rozhodli o tom na dnešním jednání brněnští zastupitelé.

Archeologové našli v Brně poklady z 18. století i jednoduché náčiní z doby kamenné staré 6 tisíc let

Na podzim měli archeologové v Brně  hotové žně. Krom výzkumů cihelny v Králově Poli, laténských pohřbů v Horních Heršpicích a sídliště lidu s lineární kulturou ve Starém Lískovci našli vědci zajímavé artefakty i v Židenicích, kde se měl stavit nový...

POČASÍ NA ÚTERÝ: Zataženo až oblačno, večer bude sněžit

Dnes bude zataženo až oblačno, dopoledne ojediněle přechodně polojasno. Sněžit bude až k večeru, na jihozápadě kraje se bude sněžení místy měnit na déšť se sněhem.

Vláda požádá o prodloužení nouzového stavu, papírnictví a obchody s dětským oblečením a obuví mohou otevřít

Od zítřka mohou znovu otevřít papírnictví a prodejny dětského oblečení a obuvi. O uvolnění opatření dnes rozhodla vláda. Kabinet se také na svém dnešním jednání shodl, že požádá o prodloužení nouzového stavu o dalších třicet dní.

Čeští vědci poprvé upravili geny chmele. Chtějí získat zdravější pivo

Více léčivých látek a hořkých kyselin v chmelu. Toho chtějí docílit čeští vědci, kteří jako první na světě upravili chmel pomocí genetické technologie CRISPR. Techniku už vyzkoušeli na genu, který ovlivňuje barvu, aktuálně už ale pracují na genech...

Tvrdá opatření do března, roušky do léta. Bývalý ministr Prymula předpověděl další vývoj

Tvrdá opatření proti šíření koronaviru budou trvat do března, roušky bychom mohli odložit o letních prázdninách. V rozhovoru pro portál Novinky.cz o tom promluvil poradce premiéra Andreje Babiše (ANO) a exministr zdravotnictví Roman Prymula.

POČASÍ NA PONDĚLÍ: Mrazivé slunečné ráno a odpoledne sněžení

Týden začne slunečným, leč mrazivým počasím. Ráno nás čeká jasno až polojasno, ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne se pak od západu zatáhne a odpoledne postupně na většině území občasné sněžení.

Základní škola v Boskovicích opět zakázala používání mobilů v hodině i o přestávkách, umožnila to novela zákona

Na základní škole v Boskovicích školská rada znovu schválila zákaz používání mobilních telefonů. Od října začal platit nový paragraf zákona, podle kterého je možné telefonní zařízení ve škole zakázat. Tento zákaz platil ve škole již před dvěma lety.

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.