Počasí dnes23 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Společnost

Vláda požádá o prodloužení nouzového stavu, papírnictví a obchody s dětským oblečením a obuví mohou otevřít

Od zítřka mohou znovu otevřít papírnictví a prodejny dětského oblečení a obuvi. O uvolnění opatření dnes rozhodla vláda. Kabinet se také na svém dnešním jednání shodl, že požádá o prodloužení nouzového stavu o dalších třicet dní.

Čeští vědci poprvé upravili geny chmele. Chtějí získat zdravější pivo

Více léčivých látek a hořkých kyselin v chmelu. Toho chtějí docílit čeští vědci, kteří jako první na světě upravili chmel pomocí genetické technologie CRISPR. Techniku už vyzkoušeli na genu, který ovlivňuje barvu, aktuálně už ale pracují na...

Tvrdá opatření do března, roušky do léta. Bývalý ministr Prymula předpověděl další vývoj

Tvrdá opatření proti šíření koronaviru budou trvat do března, roušky bychom mohli odložit o letních prázdninách. V rozhovoru pro portál Novinky.cz o tom promluvil poradce premiéra Andreje Babiše (ANO) a exministr zdravotnictví Roman Prymula.

POČASÍ NA PONDĚLÍ: Mrazivé slunečné ráno a odpoledne sněžení

Týden začne slunečným, leč mrazivým počasím. Ráno nás čeká jasno až polojasno, ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne se pak od západu zatáhne a odpoledne postupně na většině území občasné sněžení.

Základní škola v Boskovicích opět zakázala používání mobilů v hodině i o přestávkách, umožnila to novela zákona

Na základní škole v Boskovicích školská rada znovu schválila zákaz používání mobilních telefonů. Od října začal platit nový paragraf zákona, podle kterého je možné telefonní zařízení ve škole zakázat. Tento zákaz platil ve škole již před dvěma lety.

Vláda od úterý otevře papírnictví, prodejny s dětským oblečením a spodním prádlem

Premiér Andrej Babiš v neděli v České televizi připustil, že vláda nejspíš od úterý povolí znovuotevření části maloobchodního prodeje. Konkrétně by se mělo jednat o papírnictví, obchody s dětským oblečením a obuví a obchody se spodním prádlem.

Novela zákona zahajuje boj proti množírnám. Od února nepůjde koupit psa ve zverimexu nebo na veřejných místech

Od února nebude možné prodávat psy a kočky ve zverimexech nebo na veřejných prostranstvích, chovatelé tří a více fen budou muset vést evidenci. Na nová ustanovení přinesla novela zákona na ochranu zvířat proti týrání.

Tloušťka ledu na Prýglu nepřesahuje pět centimetrů. Vstup na zamrzlou plochu je velmi nebezpečný

Brněnští strážníci důrazně varují před vstupem na zamrzlou plochu Brněnské přehrady. Tloušťka ledu totiž nepřesahuje ani pět centimetrů, pro člověka tak vstup na něj představuje vysoké nebezpečí propadnutí.

Kadeřník nebo manikúra až domů? Zakázané to není

Pomoc, potřebuji ostříhat! Tak zní nejeden výkřik na sociálních sítích, kde lidé hledají kadeřníka, který by je přijel ostříhat až domů. Těch, kteří to umí s nůžkami je v Česku poměrně hodně, jen málo z nich má však potřebné povolení vykonávat...

Davy turistů mohou na horách třídit odpady do speciálních třikošů

Třídit odpad v domácnosti bereme jako samozřejmost, proč bychom ale nemohli také na výletě? České a moravské hory v posledních týdnech zaplavily davy návštěvníků a turistů. Bohužel například v Krkonoších a Beskydech po některých zůstává velké...

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.