Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za narušování setkání Zemana s lidmi hrozí muži pokuta 7000 Kč

Přestupková komise může potrestat čtyřiapadesátiletého muže pokutou do 7000 korun za to, že ve středu v Brně narušoval pískáním na píšťalku setkání prezidenta Miloše Zemana s veřejností.

Incident se stal na náměstí Svobody. Muže policisté zadrželi a po podání vysvětlení propustili, řekl dnes jejich mluvčí Bohumil Malášek. Na oddělení muž strávil podle policie několik hodin. 

Policisté dnes dokončují spis a předají ho na radnici příslušné bydlišti muže. Věc by měla projednat přestupková komise. Muž podle spisu porušil veřejný pořádek a shromažďovací zákon.

Setkání občanů se Zemanem, který je na třídenní návštěvě jižní Moravy, se konalo ve středu od 16:15 na centrálním brněnském náměstí Svobody. Při úvodní zdravici prezidenta i následné debatě s lidmi se ze zadních řad shromážděných ozývalo téměř nepřerušované hlasité pískání. Muže se snažili uklidnit policisté, nakonec ho ale museli odvést na služebnu.

Při odvádění policisty se muž bránil, křičel "pomoc" a hlídka ho musela téměř vléci. I prezident několikrát pískání glosoval. Upozornil, že už je po prezidentských volbách.

Dnes dopoledne navštívil Zeman podnik TOS Kuřim a čeká jej návštěva Znojma, Břeclavi a Hodonína. V pátek zavítá do Vyškova a návštěvu jižní Moravy ukončí v Kyjově.

Zdroj ČTK

Štítky prezident, Miloš Zeman, Brno, Náměstí Svobody, pískání, přestupek, návštěva, Jihomoravský kraj, TOS Kuřim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za narušování setkání Zemana s lidmi hrozí muži pokuta 7000 Kč  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.