Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Příští týden čeká prezidenta třídenní návštěva jižní Moravy

Prezidenta Miloše Zemana čeká příští týden třídenní návštěva jižní Moravy. Konat se bude od středy do pátku a hlava státu se při ní seznámí s činností Jihomoravského inovačního centra, Vysokého učení technického v Brně, setká se s vinaři a prohlédne si areál výrobce obráběcí techniky TOS Kuřim. Novináře o tom dnes informoval jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

"Především má ale zájem o setkání s občany. Při návštěvě jej bude doprovázet dcera Kateřina," doplnil Hašek. Brno Zeman již v minulosti navštívil Brno vícekrát; setkal se již s primátorem Romanem Onderkou (ČSSD), vedením Ústavního soudu i justice.

Program zahájí prezident v Brně návštěvou krajského úřadu. V 16:15 se na centrálním brněnském náměstí Svobody setká s veřejností. Ve čtvrtek si prohlédne Zeman do firmu TOS Kuřim a následně zamíří do Znojma, Břeclavi i Hodonína. Večer jej čeká setkání s moravskými vinaři ve Valticích na Břeclavsku.

V pátek začne program prezidenta ve Vyškově, kde se bude účastnit předání 17 nových sanitek záchranářům a ocení 50 hasičů a zdravotníků. Návštěvu Jihomoravského kraje zakončí v Kyjově.

Zdroj ČTK

Štítky prezident, návštěva, Jižní Morava, Miloš Zeman, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, ČSSD, TOS Kuřim, Vysoké učení technické v Brně, Jihomoravské inovační centrum, Brno, Roman Onderka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden čeká prezidenta třídenní návštěva jižní Moravy  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.