Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Primátor se na Nové radnici setkal s hejtmanem

Poprvé od svého zvolení 25. listopadu minulého roku se dnes na Nové radnici setkal primátor města Brna Petr Vokřál s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem. Hlavními tématy diskuze byly doprava, územní plánování, vícezdrojové financování kultury a koncepce zdravotnictví.

Hovořili rovněž o fungování integrovaného záchranného systému a společné podpory turismu, vědy a výzkumu. Město a kraj chtějí společně vyvinout maximální úsilí, aby region čerpal co možná nejvíce finančních prostředků z dotačních titulů Evropské unie v novém rozpočtovém období let 2015 – 2020.

Primátor Petr Vokřál také potvrdil, že Brno má eminentní zájem na tom, aby se Velká cena silničních motocyklů na Masarykově okruhu jela nejenom v letošním, ale také v dalších letech.

„Všechno záleží na dotační politice zejména z centrální úrovně. Chceme z úrovně města Grand Prix podporovat i nadále,“ řekl primátor.

Oba představitelé se také dohodli na tom, že se budou setkávat pravidelně. V řádu několika týdnů dojde také k setkání členů Rady města Brna a Rady Jihomoravského kraje.

Štítky Brno, Petr Vokřál, Michal Hašek, Evropská unie, Grand Prix, Masarykův okruh, Jihomoravský kraj, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor se na Nové radnici setkal s hejtmanem  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.