Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně vznikla nová koalice ANO, Žít Brno, SZ, TOP 09 a KDU-ČSL

V Brně dnes podpisem koaliční smlouvy vznikla koalice hnutí ANO, Žít Brno, Strana zelených, TOP 09 a KDU-ČSL. Vytvořili ji partneři z bývalé koalice, která se rozpadla v dubnu, a rozšířila je ještě TOP 09. Primátorem zůstává Petr Vokřál (ANO). Změny však nastaly v radě. Ta nejvýraznější je na postu prvního primátorova náměstka.

Dříve funkci zastávala Klára Liptáková (KDU-ČSL), kterou nahradil Petr Hladík (KDU-ČSL). Částečně se změnily také gesce u jednotlivých stran. Koalice má 34 mandátů mezi 55 zastupiteli.

Dalšími náměstky nadále zůstávají Richard Mrázek (ANO), Matěj Hollan (Žít Brno) a Martin Ander (SZ), jako pátý náměstek přibyl Jaroslav Kacer (TOP 09). V jedenáctičlenné radě měli lidovci v bývalé koalici tři místa, nyní už mají pouze dvě, protože jedno přepustili právě pro Kacera.

Hladíka doplní Jaroslav Suchý (KDU-ČSL). V radě tak nebude ani jeden z jejích dřívějších lidoveckých členů, kterými byla Liptáková, Vít Beran a Daniel Rychnovský. Změnu v radě provedlo i Žít Brno s piráty, Jiřího Ulipa nahradí Tomáš Koláčný.

Liptáková odmítla funkci uvolněného předsedy finančního výboru, a proto ji bude zastávat hejtmanův náměstek, senátor a městský zastupitel Stanislav Juránek (KDU-ČSL).

Zdroj: ČTK

Štítky ANO 2011, TOP 09, KDU-ČSL, Brno, koalice, Žít Brno, Strana zelených, rada, Petr Vokřál, Klára Liptáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vznikla nová koalice ANO, Žít Brno, SZ, TOP 09 a KDU-ČSL  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.