Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

VOLBY 2024: Lidé v Brně a Břeclavi začali v druhém kole vybírat senátory. Volební místnosti se otevřely

V Česku začalo druhé kolo senátních voleb. Úderem druhé hodiny odpolední se otevřely volební místnosti, o přízeň voličů budou v Jihomoravském kraji soupeřit kandidáti z obvodů Brno-město a Břeclav. Brňané vybírají mezi Břetislavem Rychlíkem a Karin Podivinskou, Břeclavané mezi Róbertem Šlachtou a Miloslavem Janulíkem.

Druhé kolo senátních voleb začíná dnes. V pátek 27. září budou volební místnosti otevřené od čtrnácti do dvaadvaceti hodin, a v sobotu 28. září mohou lidé volit od osmi do čtrnácti hodin. Hlasovací lístky voliči dostanou přímo ve volební místnosti. Voliči si do volebních místností musí vzít platný občanský průkaz nebo cestovní pas, aby volební komisaři mohli ověřit jejich totožnost a právo volit.

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Brno-město postoupil režisér Břetislav Rychlík (TOP 09). Utká se s náměstkyní brněnské primátorky Karin Podivinskou (ANO). Rychlík získal v prvním kole voleb 28,77 procenta hlasů, druhá Podivinská 23,66 procenta hlasů. 

V druhém jihomoravském obvodu Břeclav postoupil do druhého kola bývalý policista a nyní šéf hnutí Přísaha Róbert Šlachta, který vyzve poslance Miloslava Janulíka (ANO). Šlachta získal 24,74 procenta hlasů, druhý Janulík 22,54 procenta hlasů.

Ohodnoť článek

Foto Tran Anh Tuan

Štítky volby, senát, volby do senátu, politika, Brno, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2024: Lidé v Brně a Břeclavi začali v druhém kole vybírat senátory. Volební místnosti se otevřely  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.