Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Jak se brněnští zastupitelé staví k protestům zemědělců?

V posledních dnech několika českými městy zahýbaly protesty zemědělců, které se nevyhnuly ani Jihomoravskému kraji potažmo Brnu. Zemědělci protestovali proti vládě České republiky a proti politice Evropské unie. Jak se k protestům zemědělců staví brněnští zastupitelé? Přečtěte si jejich odpovědi.

VIDEO: Jihomoravští zemědělci se přidali k protestům. Projeli Brnem a zamířili na hranice

Jihomoravští zemědělci se přidali k protestům proti politice Evropské unie. Část z nich se okolo desáté hodiny sjela před hranicemi jihomoravské metropole a společně projeli ulicemi Brna k sídlu Státního zemědělského intervenčního fondu na...

Otázka: Jak se stavíte k protestům zemědělců, které se nevyhnuly ani Brnu?


Odpovědi jsou řazeny podle data a času doručení do redakce.


Jiří Oliva (ČSSD)

Požadavky zemědělců považuji za oprávněné. Podstatné je, aby forma protestů nezatěžovala ostatní občany. V porovnání s jinými zeměmi (například Německem, Polskem, Francií) mám dojem, že formy protestů českých zemědělců jsou spíše umírněné.

Adam Zemek (Piráti)

Zemědělství čelí mnoha výzvám včetně ceny energií, inflace a geopolitických faktorů. Tyto výzvy bereme velice vážně a je zde určitě prostor pro odbornou diskusi. Podporujeme dialog s relevantními organizacemi o udržitelném řešení situace zemědělců, avšak odmítáme zneužití protestů proruskými extremisty. Odstoupení od Zelené dohody by mělo zásadní negativní důsledky pro nás všechny a není to dobrý nápad.

Marek Michal (Starostové a nezávislí)

Je potřeba jasně odlišit dvě věci. Podporujme naše zemědělce a pomáhejme jim třeba požadovaným snížením byrokracie nebo nasměrováním dotačních titulů od velkých podniků k rodinným farmám. Zemědělci jsou důležitou součástí naší společnosti a svou prací přispívají k rozvoji venkova, dostupnosti potravin i k péči o krajinu. Blokády všeho druhu mi ale vadí. Jsem přesvědčen, takový postup vůči ostatním obyvatelům neprospívá ani samotným zemědělcům.


Ze zastupitelských klubů ODS + TOP 09, ANO 2011, SPD + Trikolora + MORAVANÉ + Nezávislí, Zelení + Žít Brno + Idealisté nikdo neodpověděl.

Ohodnoť článek

Foto Anna Pospíšilová

Štítky politická korida, korida, politika, zastupitelé, zemědělci, protesty, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Jak se brněnští zastupitelé staví k protestům zemědělců?  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.